Θεόδωρος Αγγουράκης: «Έργο πνοής η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου στο Σύστημα Υψηλής Τάσης»

Δήλωση για την ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης έκανε στο περιοδικό «Ηλεκτρολόγος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) Θεόδωρος Αγγουράκης:

«Η ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης, η οποία εγκαινιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου 2020, αποτελεί ένα έργο πνοής για τη Νάξο και γενικά για τις Κυκλάδες, και συμβάλλει θετικά στην εθνική οικονομία της χώρας.

» Το παραπάνω έργο που ολοκληρώθηκε -και περιλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με τη Μύκονο και την Πάρο καθώς και τον υποσταθμό υψηλής τάσης στη Νάξο- καταρχήν ενισχύει την ασφάλεια στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας της Νάξου και των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων.

» Αποτελεί έργο με απόλυτο θετικό αποτύπωμα για το περιβάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία ‘κλείνουν τα φουγάρα’ των εργοστασίων της ΔΕΗ. Αποτελεί ένα έργο με ωφέλεια για την εθνική οικονομία, αλλά και για την εξοικονόμηση χρημάτων, αφού οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΟ) που καταβάλλονται από όλους τους Έλληνες πολίτες καταναλωτές, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, αφορούν την επιδότηση για την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση των νησιών που δεν έχουν διασυνδεθεί.

»Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Νάξου και την προγενέστερη φάση που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2020 και περιλάμβανε την αναβάθμιση της υφιστάμενης σύνδεσης Εύβοιας – Άνδρου και Άνδρου – Τήνου, καθώς και με το υπό υλοποίηση έργο της αναβάθμισης της ηλεκτρικής τροφοδότησης Ηρακλειάς, της Σχοινούσας και των Κουφονησιών, δημιουργούνται οι συνθήκες για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργειας των νησιών των Κυκλάδων και συνεπώς για τη βελτίωση της αναπτυξιακής τους πορείας.

»Όταν θα ολοκληρωθεί και επόμενη φάση αυτού του έργου πνοής για τα νησιά των Κυκλάδων, που είναι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργείου και του ΑΔΜΗΕ η ηλεκτρική διασύνδεση της Σαντορίνης, της Μήλου, της Φολεγάνδρου και της Σερίφου, θα υπάρξει το οριστικό τέλος στα συνεχή προβλήματα της ηλεκτροδότησης των Κυκλάδων.

»Η ΠΟΣΕΗ και γενικότερα ο κλάδος των εργοληπτών ηλεκτρολόγων που εκπροσωπούμε δεν μπορούν παρά να αναγνωρίσουν αυτό το έργο πνοής που ολοκληρώθηκε με την ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου, αλλά και να καλέσουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση και της επόμενης φάσης, η οποία θα σημάνει την οριστική επίλυση της ενεργειακής τροφοδότησης των Κυκλάδων, που αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας και της εθνικής οικονομίας της χώρας μας».

Ελέγξτε επίσης

Διαδικτυακή παρουσίαση διοργάνωσε ο Σ.Ε.Η.Θ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21/12/2020 η διαδικτυακή παρουσίαση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων …