Σεραφείμ Ι. Μαουσίδης: Ενημέρωση ενεργειών Γ. Γραμματέα Π.Ο.Σ.Ε.Η.

Επιστολή με θέμα: «Ενημέρωση ενεργειών Γ. Γραμματέα Π.Ο.Σ.Ε.Η.» απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Η. και Πρόεδρος του ΣΕΗ Μαγνησίας κ. Σεραφείμ Μαουσίδης. Η επιστολή εστάλη στους αντιπροσώπους της ΠΟΣΕΗ και κοινοποιήθηκε στα Σωματεία-Μέλη της Ομοσπονδίας, καθώς και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Αξιότιμοι συνάδελφοι,

»Στις εκλογές της Π.Ο.Σ.Ε.Η. που διεξήχθησαν τον Οκτώβρη του 2021 στο Σ.Ε.Φ., εκλέχθηκα για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και μετά από την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του Προέδρου, ανέλαβα χρέη Γενικού Γραμματέα.

»Από την επόμενη κιόλας ημέρα, ξεκίνησα να διεκπεραιώνω τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που αναλογούν στον Γενικό Γραμματέα σύμφωνα με το καταστατικό μας, βρισκόμενος πάντοτε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Παρά το γεγονός ότι η επαγγελματική μου έδρα, η οικογένεια και η καθημερινότητά μου είναι στο Βόλο, φρόντισα να βρίσκομαι κάθε εβδομάδα ανελλιπώς στα γραφεία μας, για να φροντίζω δια ζώσης όλα τα τρέχοντα ζητήματα που προέκυπταν, όπως άλλωστε απαιτεί η θέση μου.

»Στη σύντομη παρουσία μου στη θέση αυτή (8 μήνες μέχρι σήμερα), ανακάλυψα και ανέδειξα, μέσα σε ενάμιση περίπου μήνα, μία απάτη που γινόταν σε βάρος των ταμειακών διαθεσίμων της Ομοσπονδίας μας για σχεδόν 20 χρόνια! Η ανακάλυψη αυτή, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε αλυσιδωτές εξελίξεις και αντιδράσεις, τόσο στο σύνολο του σώματος όσο και μέσα στο ίδιο το διοικητικό συμβούλιο. Οφείλω να ομολογήσω ότι, τόσο ο Πρόεδρος όσο και το Προεδρείο κινητοποιήθηκαν άμεσα, ο καθένας από τη δική του θέση, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν και αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκαλεί η γεωγραφική απόσταση του καθενός μας από την Αθήνα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όλες οι ενέργειες με τράπεζες, φορείς κ.λπ. πρέπει να διεκπεραιώνονται στην έδρα της Π.Ο.Σ.Ε.Η. και αυτό δημιουργεί αντικειμενικά προβλήματα καθώς τα γραφειοκρατικά θέματα προκαλούν καθυστερήσεις και χρονοτριβές.

»Παρά όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισα, τη μόνιμη άρνηση και παραπλάνηση του πρώην υπαλλήλου της Ομοσπονδίας να μου παρέχει τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή λειτουργία του γραφείου, την άρνηση του πρώην Γενικού Γραμματέα να μου παραδώσει και να αναλάβω ώστε να ξέρω που βρισκόμαστε, την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας εκ μέρους της επί ετών λογίστριας της Ομοσπονδίας ώστε να μου παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση, με μόνο όπλο την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του Προέδρου και του Προεδρείου (ίσως και κάποια τύχη αν θέλετε), κατόρθωσα να φτάσω στην πηγή του προβλήματος και να ξεκινήσουμε πλέον συντονισμένα, όλοι μαζί, τη διαδικασία εξυγίανσης αυτής της πολύπαθης Ομοσπονδίας.

»Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και οι αποφάσεις που πάρθηκαν έγιναν όλες, μια προς μία, προς όφελος της Π.Ο.Σ.Ε.Η. και μόνο. Είχαμε απελπιστικά στενά χρονικά περιθώρια να φέρουμε σε πέρας εργασίες που απαιτούσαν τη νομική και οικονομική εξασφάλιση της Ομοσπονδίας για τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν αλλά και παράλληλα να συνεχίσει να λειτουργεί αδιάλειπτα το γραφείο για να εξυπηρετεί και να διευθετεί όλα τα καθημερινά ζητήματα των μελών και του κλάδου. Φυσικά και μέσα στην πίεση του χρόνου (και υπό το βάρος της ταυτόχρονης επίθεσης από εξωγενείς παράγοντες – από τα παλαιότερα κακώς κείμενα του συνδικαλισμού της Ομοσπονδίας – όσο εγώ και το στενό Προεδρείο προσπαθούσαμε να οδηγήσουμε ένα καράβι μέσα στην καταιγίδα), έγιναν λάθη και παραλείψεις. Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για τα λάθη και τις παραλείψεις αυτές, αλλά ζητώ να κριθούν με επιείκεια καθώς δεν προκλήθηκαν ούτε από δόλο ούτε από προσωπικές φιλοδοξίες, όπως κατηγορήθηκα από μια μικρή μειοψηφία, παρά μόνο από την πίεση και τον τρομακτικά μεγάλο όγκο ταυτόχρονων διαδικασιών. Εντύπωση προκαλεί, βέβαια, η παραίτηση του επί 4ετίας πρώην ταμία της Π.Ο.Σ.Ε.Η. ο οποίος, από άγνοια, παραπλανούσε τις Γενικές Συνελεύσεις δίνοντας πλασματικά τραπεζικά υπόλοιπα στο σώμα (όπως του δίνονταν από τον πρώην υπάλληλο της γραμματείας χωρίς να κάνει ο ίδιος έλεγχο) και την κρίσιμη στιγμή, αντί να μείνει και να βοηθήσει με κάθε τρόπο για την έξοδο της Ομοσπονδίας από το τέλμα, την οδηγεί με την απόφασή του σε περαιτέρω περιπέτειες.

»Με την παραίτηση των μελών του ΔΣ στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της 25ης Ιουνίου, η Ομοσπονδία μας οδηγείται και πάλι σε εκλογές, παρά το γεγονός ότι είχε μπει επιτέλους σε μια σταθερή τροχιά και ξαναβρήκε τα πατήματά της. Αποδέχομαι, φυσικά, την κρίση των συναδέλφων και προχωρώ με το κεφάλι ψηλά και με την ικανοποίηση ότι κατάφερα να κινητοποιήσω τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Π.Ο.Σ.Ε.Η. μετά από 20 ολόκληρα χρόνια αποδεδειγμένης αδράνειας και να προσφέρω έτσι από τη μεριά μου, στην πολυπόθητη εξυγίανση του κλάδου».

Ελέγξτε επίσης

ΓΣΕΒΕΕ: Θετική η επιδότηση Αυγούστου, ανησυχητικές οι ανοδικές τιμές της κιλοβατώρας

Η εξαγγελία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα για την επιδότηση του Αυγούστου …

Τα Περιοδικά μας