Σ.Ε.Η.Ε.Α.: Δελτίο τύπου για τον νέο πτωχευτικό κώδικα

Δελτίο τύπου για τον νέο πτωχευτικό κώδικα εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Ο  νέος  πτωχευτικός κώδικας  με  την ονομασία «Κώδικας Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας» και οι αλλαγές στο νόμο περί προστασίας της λαϊκής κατοικίας που φέρνει, κάθε άλλο παρά δεύτερη ευκαιρία αποτελεί για τον αυτοαπασχολούμενο που πτωχεύει και τα  χάνει  όλα. Σε συνδυασμό με τις αλλαγές που αναμένονται να γίνουν στον νόμο Κατσέλη διαμορφώνεται ένα συνολικότερο πλαίσιο που  κινείται  στην κατεύθυνση της έλλειψης κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας και που υπηρετεί προκλητικά τα  συμφέροντα των τραπεζών και των funds σε βάρος του λαού.

Το νομοσχέδιο φέρνει fast track πλειστηριασμούς, ρευστοποίηση της περιουσίας (κατοικιών, μαγαζιών, εργαλείων δουλειάς μικροεπιχειρήσεων κ.λπ.) αλλά και δέσμευση μέρους του ετήσιου εισοδήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άρθρα που αφορούν την πτώχευση μικρού αντικειμένου  αναφέρονται σε ατομικές και μικρές επιχειρήσεις, για τις οποίες επιταχύνονται οι διαδικασίες πτώχευσης. Με λίγα λόγια, στρώνεται το έδαφος για μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Συμμετέχοντας στην κινητοποίηση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα την Τετάρτη 21 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών που  καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) ζητάμε να αποσυρθεί το αντιδραστικό-αντιλαϊκό νομοσχέδιο για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα και να απαγορευτεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας όπως και ο πλειστηριασμός σε βάρος επαγγελματιών με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

Ελέγξτε επίσης

Οι εξελίξεις στον κλάδο των ανελκυστήρων στο επόμενο τεύχος του «Ηλεκτρολόγου»

Eκτενές αφιέρωμα με πλούσια αρθρογραφία για τις εξελίξεις στον κλάδο των ανελκυστήρων, φιλοξενεί στο επόμενο …