Σ.Ε.Ε.Η.Π.: Στις 18 Ιανουαρίου η εθελοντική αιμοδοσία

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 από τις 3.30 έως τις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας, του Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών ηλεκτρολόγων Πειραιά. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συνδέσμου, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και με πλήρη προστασία κάτω από την εποπτεία του γιατρού και των νοσηλευτών που θα φροντίσουν για τη διαδικασία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σ.Ε.Ε.Η.Π.:

Όπως όλοι διαπιστώσαμε, το έτος που πέρασε δεν είχε καμμιά σχέση με τα προηγούμενα. Η πανδημία που κυριάρχησε στον κόσμο το 2020 και αυτό που βιώσαμε όλοι οι λαοί, ήταν πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία.

Κοινωνική απομόνωση και οικονομική ύφεση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προηγούμενης χρονιάς. Πάνω απ’ όλα όμως, η ανασφάλεια και η ανησυχία για την υγεία μας, των αγαπημένων προσώπων και η απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, επικρατεί ακόμη στην καθημερινότητά μας.

Παρόλα αυτά το 2020 πέρασε, ο ερχομός του νέου έτους, σε συνδυασμό με τις διαβεβαιώσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μας κάνει να ελπίζουμε ότι πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της δοκιμασίας. Με υπομονή λοιπόν και με συνεχή προσοχή, διατηρούμε την αισιοδοξία μας και συνεχίζουμε τις επαγγελματικές και τις κοινωνικές μας δραστηριότητες.

 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Συνάδελφε, η εποχή μας και ειδικά η χρονιά που ζήσαμε, δυστυχώς έφερε στο προσκήνιο ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες για αίμα. Η Τράπεζα Αίματος του Συνδέσμου μας, εδώ και πολλά χρόνια, προσφέρει λύση σε άμεσες ανάγκες των μελών μας και των οικογενειών τους. Η τράπεζα αυτή, συντηρείται από την προσέλευση και την προσφορά συναδέλφων, των οικογενειών τους καθώς και φίλων και συνεργατών που πρόθυμα, κάθε χρόνο, στηρίζουν την προσπάθειά μας.

Καλούμε όλους, ειδικά φέτος, να προσπαθήσουμε για τη διατήρηση αυτού, του πολύ σημαντικού θεσμού είτε με προσωπική συμμετοχή είτε προτρέποντας άλλους να συμμετέχουν. Οι εργαζόμενοί μας, τα ενήλικα παιδιά μας, φίλοι και συγγενείς μπορούν να γίνουν αιμοδότες και να μυηθούν στον εθελοντισμό και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Να θυμίσουμε ότι, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, μπορούμε να προσφέρουμε αίμα κάθε 3 μήνες.

Επίσης, όσοι, σε περίπτωση ανάγκης, εξυπηρετήθηκαν από την Τράπεζα αίματος, να φροντίσουν για την αναπλήρωσή του ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει ο θεσμός αυτός, γιατί το αίμα, αν δεν αναπληρώνεται, θα φτάσει η στιγμή που δε θα μπορούμε να βοηθήσουμε.

Να θυμίσουμε ότι καλύπτονται μόνο άμεσες και έκτακτες ανάγκες σε αίμα των μελών μας και των μελών των οικογενειών τους (συγγενείς α΄ βαθμού μόνο, όχι για φιλικά άτομα) και όχι για τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Φέτος η εκδήλωση εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 από τις 3.30 έως τις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του Συνδέσμου μας, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και με πλήρη προστασία κάτω από την εποπτεία του γιατρού και των νοσηλευτών που θα φροντίσουν για τη διαδικασία.

 

Ελέγξτε επίσης

SABO: Αναβάθμιση αυτοματισμού και εκσυγχρονισμός ηλεκτρικών πινάκων για μεγάλη τσιμεντοβιομηχανία

Η SABO ολοκλήρωσε με επιτυχία ακόμη ένα έργο. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, ανέλαβε για λογαριασμό …

Τα Περιοδικά μας