ΠΟΣΕΗ: Τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή

Στις 17/3/2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη συνεργασίας της ΠΟΣΕΗ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων) με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή. Η τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό πραγματοποιήθηκε μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΣΕΗ) Μαγνησίας κ. Σεραφείμ Μαουσίδη, αφού η Υφυπουργός προέρχεται από το Βόλο.

Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν η «Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 664/17-5-2010) για τον καθορισμό τίτλων επαγγελματικής κατάρτισης που απαιτούνται για την έκδοση αδειών εργασίας του Άρθρου 3 του Ν.2518/1997, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του Ν.3707/2008)». Με την έκδοση της παραπάνω Κ.Υ.Α υπήρξε αποκλεισμός των εργοληπτών ηλεκτρολόγων από την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και συναγερμών. Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕΗ, δημιουργήθηκαν συνθήκες «κλεισίματος» της αγοράς στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και συναγερμών κατά παράβαση του Άρθρου 2 «Κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και την άσκηση επαγγελμάτων» του Ν.3979/2011 σχετικού με την «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων».

Η Υφυπουργός άκουσε με προσοχή το θέμα του αποκλεισμού των εργοληπτών ηλεκτρολόγων από την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και συναγερμών μετά την έκδοση της παραπάνω ΚΥΑ, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ήταν θετική προς την κατεύθυνση διερεύνησης του θέματος. Δεσμεύθηκε να το συζητήσει με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και να ενημερώσει για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Υπουργείο προς την κατεύθυνση επίλυσής του. Στην τηλεδιάσκεψη από την ΠΟΣΕΗ συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Αγγουράκης, ο Α΄ αντιπρόεδρος κ. Άγγελος Κουντουργιάννης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Παπαευθυμίου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος, ο Ταμίας κ. Εμμανουήλ Καυκαλάς και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Μαγνησίας κ. Σεραφείμ Μαουσίδης.

Ελέγξτε επίσης

ΠΟΣΕΗ: Πρόσκληση τηλεδιάσκεψης περιφερειακού κλιμακίου Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων

Η ΠΟΣΕΗ προσκαλεί σε τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Κλιμακίου Δυτικής & Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου – …

Τα Περιοδικά μας