ΠΟΣΕΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ –

Όλα τα καίρια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο έθεσαν οι εκπρόσωπο της ΠΟΣΕΗ στον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. ʼδωνι Γεωργιάδη, στη διάρκεια της συνάντησής τους που έγινε στις 2 Οκτωβρίου, στο υπουργείο.

Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε με προσοχή τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και προανήγγειλε ότι  θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με την ΠΟΣΕΗ, η οποία θα επεξεργασθεί όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο με στόχο να δοθούν λύσεις και να προωθηθούν άμεσα οι δύο επεξεργασμένες υπουργικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΕΗ στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

 

  • Τα προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του ΠΔ 108/2013 (π.χ. αντιστοίχιση επαγγελματικών αδειών, αναγνώριση προϋπηρεσιών, διάκριση επαγγελματικών αδειών μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών, διευκρινιστικές εγκύκλιοι, κ.λπ.).
  • Προώθηση των δύο επεξεργασμένων υπουργικών αποφάσεων  που σχετίζονται με τους αρχικούς ελέγχους και επανελέγχους των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και των διατάξεων διαφορικού ρεύματος.
  • Συμμετοχή των Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Α΄ Ειδικότητας 1ης Ομάδας στις εξεταστικές επιτροπές των Περιφερειών.
  • Τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό κριτηρίων και τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

 

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Αγγουράκης, ο β΄ αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Παπαευθυμίου, ο γ.γ. Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος και ο  πρόεδρος του ΣΕΗ Αργολίδας κ. Κωνσταντίνος Χρόνης, χάρη στην πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον του οποίου κατέστη εφικτή η συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη.

Ελέγξτε επίσης

ΠΟΣΕΗ: Πρόσκληση τηλεδιάσκεψης περιφερειακού κλιμακίου Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων

Η ΠΟΣΕΗ προσκαλεί σε τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Κλιμακίου Δυτικής & Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου – …

Τα Περιοδικά μας