ΠΟΣΕΗ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ –

Αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΠΟΣΕΗ συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για την ηλεκτρική ασφάλεια, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΑΙΕ), του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Χαλκού (ECI), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κατασκευαστών Εξοπλισμού Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (CECAPI) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Ασφάλεια Χρηστών Ηλεκτρικής Ενέργειας (FISUEL) με θέμα: «Ηλεκτρική ασφάλεια & μετάβαση ενέργειας: Προετοιμάζοντας τα κτίρια για την ασφαλή μετάβαση της ενέργειας».

Η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη εστίασε στα παρακάτω θέματα:

–         «Ηλεκτρική ασφάλεια των κτιρίων και μελλοντικές προκλήσεις που συνδέονται με την απεξάρτηση της παραγωγής ενέργειας από τον άνθρακα».

–         «Καθαρή ενέργεια και αποκεντρωμένες τεχνολογίες που θα πολλαπλασιάσουν τις ηλεκτρικές χρήσεις και θα αλλάξουν ολοκληρωτικά τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των κατοικιών».

Επίσης, προχώρησε σε ανάλυση των επιτυχημένων μέτρων για την ελαχιστοποίηση των ηλεκτρικών κινδύνων και πυρκαγιών στα οικήματα, και επισήμανε τις προϋποθέσεις που θα βοηθήσουν στην ασφαλή μετάβαση της ενέργειας στα κτίρια.

Στόχος της ΠΟΣΕΗ, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή της, είναι να μεταφερθούν οι πληροφορίες σε όλο το φάσμα του ηλεκτρολογικού κλάδου στην Ελλάδα, μέσα και από παρουσιάσεις που θα κληθούν να κάνουν οι εκπρόσωποι της ΑΙΕ και της FISUEL στο 1ο Πανελλήνιο Φόρουμ για την ηλεκτρική ασφάλεια, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 3ης διεθνούς έκθεσης Elec.tec.

Στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη την ΠΟΣΕΗ εκπροσώπησαν ο α΄ αντιπρόεδρος κ. ʼγγελος Κουντουργιάννης, ο β΄ αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Παπαευθυμίου και ο γ.γ. κ. Χαράλαμπος Κωνσταντόπουλος.

Ελέγξτε επίσης

Τηλεδιάσκεψη ΠΟΣΕΗ – ΓΣΕΒΕΕ στις 14/3

Η ΠΟΣΕΗ σε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποιεί την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 και ώρα 11:00 …

Τα Περιοδικά μας