ΠΟΣΕΗ: Ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων.  Όπως αναφέρει, μετά τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας στα αρμόδια Υπουργεία προς την κατεύθυνση να ενταχθούν στα επιδοτούμενα προγράμματα  του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» επιλέξιμες δαπάνες στο αντικείμενο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έχουν ενταχθεί αντίστοιχες επιλέξιμες παρεμβάσεις.

• Όπως αναφέρει η ΠΟΣΕΗ, ενδεικτικά μερικές από τις  επιλέξιμες παρεμβάσεις που επιδοτούνται και αφορούν αντικείμενο του κλάδου είναι:
  • Συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ
  • Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
  • Ψηφιακά συστήματα και τεχνολογίες που συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας: α) Έξυπνου φωτισμού (π.χ έξυπνες πρίζες, φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης LED), β) Έξυπνης διαχείρισης του συστήματος θέρμανσης/ψύξης (π.χ έξυπνοι θερμοστάτες), γ) Απομακρυσμένου ελέγχου (έξυπνοι αισθητήρες)
  • Αναβάθμιση συστήματος φωτισμού: α) Αντικατάσταση λαμπτήρων με χαμηλής κατανάλωσης (π.χ LED), β) Αντικατάσταση του συστήματος χρονισμού με έξυπνο σύστημα διαχείρισης αναλόγως χρονικής στιγμής (ημέρα/νύχτα), φωτεινότητας, σημείο εισόδου/εξόδου, κ.λ.π, γ) Αντικατάσταση του κυκλώματος ενεργοποίησης με αυτοματισμό με αισθητήρες κίνησης

Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα ξεκινούν ανά Περιφέρεια από της 2.11.2020 και επιλέξιμες κατοικίες είναι η μονοκατοικία, η πολυκατοικία καθώς και το μεμονωμένο διαμέρισμα. Οι στατιστικές έχουν δείξει, ότι η χαμηλή απορροφητικότητα στα Ευρωπαϊκά κονδύλια, οφείλεται στην ελλιπή ή και την παντελή έλλειψη ενημέρωσης των καταναλωτών όχι μόνο για τα οφέλη των προγραμμάτων, αλλά ακόμα και για την ύπαρξη προγραμμάτων.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕΗ καλεί τα σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους, οργανώνοντας παρουσιάσεις, διαδικτυακές ή μη, σε συνεργασία με τοπικές συμβουλευτικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για το έμμεσο όφελος που θα έχουν και οι ίδιοι από τη συμμετοχή των πελατών τους στο  «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», δίνοντάς τους όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστούν, έτσι ώστε να επικοινωνήσουν αυτά τα οφέλη στους πελάτες τους, καθώς και να μπορούν να τους καθοδηγήσουν μέχρι το πρώτο στάδιο της αίτησης.

Ελέγξτε επίσης

Η Olympia Electronics δίπλα στους σεισμοπαθείς της Σάμου

Το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Σάμου κ. Δημήτρης Ζαχαριόγλου ευχαριστούν …