OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ –

 Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ιδρύθηκε το 1979 από τον Νικόλαο Λακασά και τον Παναγιώτη Αρβανιτίδη. Η εταιρία  εδώ και 41 χρόνια δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αποτελεί την μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και μία από τις δέκα μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Στεγάζεται σε ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Μεθώνη Πιερίας (δίπλα στην Παλαιά Εθνική οδό) και διατηρεί υποκατάστημα πωλήσεων στην Αθήνα απασχολώντας  συνολικά 201 εργαζόμενους.

     H  OLYMPIA ELECTRONICS A.E. δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες αιχμής, την καινοτομία, την ποιότητα και την υψηλή αξία σε σχέση με την τιμή των προϊόντων που παράγει. Η εταιρεία βασίζεται στην τεχνογνωσία του έμπειρου προσωπικού της, με το 10% του ανθρώπινου δυναμικού της να εργάζεται στο νευραλγικό τμήμα του R&D και να αναπτύσσει συνεχώς νέα καινοτόμα προιόντα. Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. παράγει τις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων:

 • Ηλεκτρονικά συστήματα φωτισμού  ασφαλείας
 • Ηλεκτρονικά συστήματα πυρανίχνευσης
 • Ηλεκτρονικά συστήματα ανίχνευσης αερίων
 • Ηλεκτρονικά συστήματα συναγερμού
 • Ηλεκτρονικοί Θερμοστάτες χώρου
 • Ηλεκτρονικά συστήματα φωτισμούς ασφαλείας και πυρανίχνευσης για την ναυτιλία.

Ιδιαίτερα δυναμική είναι η παρουσία της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού οι οποίες βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:

 • Ευρωπαϊκή  Ένωση
 • Σκανδιναβικές χώρες
 • Ανατολική Ευρώπη & Ρωσία
 • Μέση Ανατολή & χώρες του Κόλπου
 • Αμερική
 • Αφρική

     Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. τα τελευταία χρόνια μέσω της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) προβάλλει έντονα την υπευθυνότητα, την κοινωνική ευσυνειδησία, την ευαισθησία, τη συνείδηση και την επιχειρηματική ηθική της επιχείρησης, συμβάλλοντας στην στήριξη της κοινωνίας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

     Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E.  δίνει μεγάλη έμφαση σε θέματα που άπτονται των υπαλλήλων και την σχέση τους με θέματα όπως η ανακύκλωση, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η υγεία, η ασφάλεια στον εργασιακό χώρο και η διαχείριση των φυσικών πόρων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή. Η εταιρεία τα τελευταία έτη προσέλκυσε και  έχει στο δυναμικό της εξειδικευμένο προσωπικό που απαρτίζει το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D). Παρέχει στο προσωπικό της εκπαίδευση και κατάρτιση μέσω σεμιναρίων, είτε ενδοεταιρικά είτε σε εξωτερικούς χώρους, κατανέμει αρμοδιότητες στους εργαζόμενους κατά περίσταση και εφαρμόζει πλήρη ενημέρωση σε όλα τα τμήματα. Η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού προέχουν για την εταιρεία και γι’ αυτό υπάρχει Ιατρός Εργασίας που επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της σε τακτά χρονικά διαστήματα παρακολουθώντας την υγεία του προσωπικού, και Υπεύθυνος Ασφαλείας για να λαμβάνονται και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα που επιφέρουν την ασφάλεια και την σιγουριά στον εργασιακό χώρο. Επίσης από τις αρχές του 2015 λειτουργεί στην είσοδο της εταιρείας δανειστική βιβλιοθήκη, δυναμικού 1.200 βιβλίων για την ψυχαγωγία των εργαζόμενων αλλά και των οικογενειών τους. Αξιοσημείωτο γεγονός επίσης είναι τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης που έλαβε η εταιρεία κατά την διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 με πρωταρχικό στόχο την προφύλαξη της υγεία των εργαζομένων της.

     Ακόμη μία βασική πτυχή της Ε.Κ.Ε. που ασκεί η εταιρεία είναι η διαχείριση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου και των φυσικών πόρων. Η εταιρεία έχει λάβει όλα τα μέτρα και κατάφερε να μειώσει την κατανάλωση πόρων, των ρυπογόνων εκπομπών και των αποβλήτων και να επιφέρει έτσι διπλό όφελος, από την μία για την ίδια την επιχείρηση και από την άλλη για το περιβάλλον.

     Η  άλλη μορφή της  Ε.Κ.Ε. που ασκεί  η OLYMPIA ELECTRONIC A.E. είναι η εξωτερική κοινωνική ευθύνη, η οποία αφορά την επέκταση της ευθύνης της εταιρείας στην τοπική κοινότητα, που περιλαμβάνει τους άμεσους ενδιαφερόμενους δηλαδή τους πελάτες, τις δημόσιες αρχές και τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς που ασχολούνται με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες. Συνεισφέρει στην τοπική κοινότητα παρέχοντας θέσεις εργασίας, κοινωνικές παροχές καθώς και άμεσους και έμμεσους φόρους, αφού η βιωσιμότητά της εξαρτάται από την υγεία, την σταθερότητα και την ευημερία της κοινότητας μέσα στην οποία λειτουργεί. Εδώ και 41 χρόνια, από το 1979 έτος ίδρυσής της, η εταιρεία έχει οικοδομήσει σχέσεις διαρκείας με τους πελάτες της φιλτράροντας και επεξεργάζοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, με αποτέλεσμα να τους παρέχει ανώτερη ποιότητα, ασφάλεια, αξιοπιστία και εξυπηρέτηση στον μέγιστο βαθμό.

Ελέγξτε επίσης

Νέα μελέτη της Schneider Electric παρουσιάζει την συμβολή των Microgrids στην αύξηση της ανθεκτικότητας, στη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της βιωσιμότητας των Data Centers

·       Τα microgrids αξιοποιούν κατανεμημένη παραγωγή ενέργειας για να συμπληρώσουν την ισχύ που παρέχεται από …

Τα Περιοδικά μας