ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ –

Η εταιρεία «Spot Light» είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 62 χρόνια ειδικεύεται στην κατασκευή φωτιστικών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου,

Όταν το 1957 ο πατέρας των σημερινών ιδιοκτητών της «Spot Light» κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος δημιούργησε την εταιρεία, δεν φανταζόταν μάλλον τη λαμπρή πορεία που θα είχε η μικρή μονάδα παραγωγής φωτιστικών σωμάτων στην Καλλιθέα, όπου η σχεδίαση και η κατασκευή των προϊόντων γινόταν αποκλειστικά από τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Με την πάροδο των ετών και την ανάπτυξή της, η «Spot Light»  μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ελληνικού Αττικής, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες από μικρή ηλικία ασχολήθηκαν ενεργά με την επιχείρηση, και μετά την ενηλικίωσή τους ανέλαβαν το τιμόνι της επιχείρησης.

Παρακολουθώντας στενά τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς και ακολουθώντας πιστά την εξέλιξη της τεχνολογίας, κατάφεραν να εδραιωθούν στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού και του φωτισμού, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα η εταιρεία έναν από τους βασικότερους προμηθευτές εργοληπτών ηλεκτρολόγων, εμπόρων και τεχνικών εταιρειών, με ανταγωνιστικές τιμές και ποιότητα προϊόντων, όπως σημειώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Τάσος Παπαδόπουλος.

Με τον αδερφό του κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο κατάφεραν μέσα από πετυχημένες συνεργασίες με εγχώριους προμηθευτές αλλά και με προμηθευτές του εξωτερικού να προαγάγουν την επιχείρηση και να κερδίσουν ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς. «Παρά τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν και τη δραματική πτώση της αγοράς λόγω της οικονομικής κρίσης, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στο κατώφλι της χρεοκοπίας, η «Spot Light» βρέθηκε να είναι όχι μόνο αλώβητη αλλά και στο ανώτερο σημείο της μέχρι σήμερα ανάπτυξής της» υποστηρίζει ο κ. Τάσος Παπαδόπουλος. Ο ίδιος αποδίδει τη σταθερά αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας αφενός στη συνεχή έρευνα για νέο υλικό και αφετέρου στην ένταξη νέων προϊόντων στον κατάλογό της.

Πέρα από την επένδυση σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες, σημαντικό ρόλο στην ανοδική πορεία της επιχείρησης έπαιξε και το άνοιγμα στον κλάδο των εξαγωγών. Η εταιρεία εξάγει σε 10 χώρες (Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Αυστρία, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία, Δανία και Ελβετία), και η στρατηγική αυτή επιλογή κατέστη εφικτή, όπως υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, χάρη στο μεγάλο εύρος, στην ποιότητα και στην αξιοπιστία των προϊόντων που διαθέτει. «Στα χρόνια που ακολούθησαν και παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, μεγάλες εταιρείες από όλο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα και τις λύσεις της "Spot Light"», συμπληρώνει ο ίδιος.

Η εταιρεία είναι οργανωμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και έχει ένα ισχυρό δίκτυο διανομής στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε όλη την Ελλάδα. Το κλειδί της επιτυχίας της, όπως επισημαίνει η διοίκησή της, είναι το γεγονός ότι από το ξεκίνημά της εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις ίδιες βασικές αρχές λειτουργίας: Συνέπεια στην ποιότητα, ποικιλία στα προϊόντα, δελεαστικές τιμές και άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη.

Ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος τονίζει σχετικά:

«Όλα τα προϊόντα διατίθενται με προσεγμένες συσκευασίες, ώστε να μπορούν να διανεμηθούν άνετα και να προβληθούν στα καταστήματα και πολυκαταστήματα με τα οποία συνεργαζόμαστε. Ένα άλλο πλεονέκτημά μας είναι ότι επενδύουμε σταθερά στην επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη των στελεχών μας. Και αυτά με τη σειρά τους παρέχουν προστιθέμενη αξία και καινοτόμες λύσεις τους πελάτες της εταιρείας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και στην εξέλιξή της. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι άρτια καταρτισμένοι και ενημερώνονται διαρκώς για τις εξελίξεις της αγοράς. Είναι πάντα πρόθυμοι να δώσουν απαντήσεις και να υποδείξουν τις πιο αποτελεσματικές λύσεις σε κάθε περίπτωση»..

Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα άρτιο μηχανογραφικό σύστημα, που επιτρέπει την άμεση εξυπηρέτηση, την παρακολούθηση των παραγγελιών, την τιμολόγηση και γενικά τη λογιστική ενημέρωση.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ανάπτυξης και εξέλιξής της, η «Spot Light»  εκδίδει κάθε χρόνο καινούριους καταλόγους πωλήσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Στην ιστοσελίδα της, μάλιστα, μπορεί ο καθένας να δει όλα τα νέα προϊόντα της, μέσα από μία φιλική στο χρήστη πλατφόρμα.

«Βασικός στόχος της εταιρείας, υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής της κ. Τάσος Παπαδόπουλος, είναι τα προϊόντα της να ικανοποιούν πληθώρα αναγκών φωτισμού, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια επενδύουμε συνεχώς σημαντικά ποσά από ίδιους πόρους, για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και στη διεύρυνση του μεριδίου μας στην αγορά του επαγγελματικού φωτισμού, πρωτοπορώντας σε ποιότητα και μεθόδους».

Ελέγξτε επίσης

SAMBA-ELIEZER: Νέος προϊοντικός κατάλογος UNIVERESE για την περίοδο 2021-2022

Συμπληρώνοντας 45 χρόνια επιτυχούς πορείας, στον κλάδο ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού οδηγούμαστε σε πρωτοποριακά και …

Τα Περιοδικά μας