Σημαντικές ειδήσεις

Ηρακλής Σπουρέλας: «Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε έμφαση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας»

Με τη δεύτερη γενιά να βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, η «Voltage – Αφοί Σπουρέλα Ο.Ε.» ακολουθεί πιστά την εξέλιξη της τεχνολογίας έχοντας εδραιωθεί στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού ως ένας από τους βασικότερους προμηθευτές εργοληπτών, ηλεκτρολόγων, εμπόρων, δημοσίων οργανισμών, βιομηχανιών και τεχνικών εταιρειών.

Συνέντευξη στη Νίκη Καραθάνου

Η εταιρεία «Voltage – Αφοί Σπουρέλα Ο.Ε.» δραστηριοποιείται στο χώρο της εισαγωγής και εμπορίας ηλεκτρολογικού υλικού τα τελευταία περίπου σαράντα χρόνια. Με όπλο το ισχυρό δίκτυο διανομής στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε όλη την Ελλάδα, στοχεύει στην ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών της, με σεβασμό και με δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων συνεργασίας μαζί τους.

Η πορεία της επιχείρησης μέχρι και σήμερα, τα επόμενα σχέδια, οι σημαντικές συνεργασίες που έχει αναπτύξει, αλλά και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της, είναι τα θέματα που αναλύει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Ηλεκτρολόγος» ο κ. Ηρακλής Σπουρέλας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η «Voltage – Αφοί Σπουρέλα Ο.Ε.»  διαθέτει παρουσία σχεδόν 40 ετών στον χώρο. Μιλήστε μας για την πορεία της μέχρι σήμερα.

– Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1981, από τον πατέρα μας Δημοσθένη Σπουρέλα. Και ως φυσική συνέπεια, εγώ και ο αδελφός μου Παύλος Σπουρέλας ενσωματωθήκαμε σχετικά εύκολα μετά τις σπουδές μας στο εξωτερικό, δίνοντας νέες ιδέες, προοπτική και κατεύθυνση σε μία εταιρεία ήδη εδραιωμένη στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού. Η πορεία της εταιρείας συνεχίζεται δυναμικά μέχρι και σήμερα, με ολοκληρωμένη υποστήριξη των υφιστάμενων και των νέων συνεργασιών μας.

– Τα τελευταία χρόνια ηγείστε της εταιρείας μαζί με τον αδελφό σας. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που συναντήσατε και ποιες αλλαγές κάνατε για να συνεχίσετε την επιτυχημένη πορεία του πατέρα σας;

– Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε με τον αδελφό μου ήταν αρκετές, καθώς δραστηριοποιούμαστε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τεχνολογικό όσο και εμπορικό κλάδο. Ωστόσο, όταν αγαπάς τη δουλειά που κάνεις, είσαι συνεπής και σέβεσαι τους συνεργάτες σου, τότε όλα τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν. Οι αλλαγές που έγιναν ήταν στοχευμένες, ώστε να γίνουμε πιο ευέλικτη ως εταιρεία και να παρέχουμε ακόμα καλύτερη τεχνική υποστήριξη στους συνεργάτες μας, στον εξειδικευμένο τομέα του ηλεκτρολογικού υλικού.

– Ποιες είναι οι κατηγορίες των προϊόντων που διαθέτετε;

– Η εταιρεία μας διαθέτει προϊόντα για υποσταθμούς και εναέρια δίκτυα χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης ρεύματος. Αυτά κατηγοριοποιούνται ως εξής: Μέσα ατομικής προστασίας για χειρισμούς και επεμβάσεις (ΜΑΠ), εξαρτήματα για τερματισμό και σύνδεση καλωδίων (μούφες, ακροκιβώτια, ταινίες κ.ά.), πλέγμα σήμανσης καλωδίων για υπόγεια δίκτυα.

– Ποιες εταιρείες αντιπροσωπεύετε στην Ελλάδα;

– Είναι αρκετές οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα. Μερικές από αυτές είναι η 3M, η S.F.E, η Sicame Group και η Plymoyth, καθώς επίσης η Cofra, η Alroc, η Dutchclamp και η Avlite.

– Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα προϊόντα που εισάγετε και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεστε;

– Όλες οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουμε εισάγοντας τα προϊόντα τους είναι από την Αμερική και την Ευρώπη. Το βασικό κριτήριο βάσει του οποίου τις επιλέγουμε είναι η πολύ καλή ποιότητα των υλικών και οι αυστηρές προδιαγραφές, λόγω του ότι τα προϊόντα μας απευθύνονται στις μεγαλύτερες βιομηχανίες και τεχνικές εταιρείες στη χώρα μας, όπως επίσης στον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

– Πώς καταφέρνετε να ξεχωρίσετε μέσα στο σημερινό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την πολύ μεγάλη προσφορά προϊόντων;

– Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πληθώρα προϊόντων στην αγορά. Ωστόσο,  τα δικά μας δυνατά σημεία που μας διαφοροποιούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι η ποιότητα των προϊόντων που διαθέτουμε, οι ανταγωνιστικές τιμές και το after sales service που παρέχουμε.

– Ποιο είναι το πελατολόγιό σας και ποιες συνεργασίες θα ξεχωρίζατε κατά την πορεία της εταιρείας σας μέχρι σήμερα;

– Το πελατολόγιό μας περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όπως είναι η Cosmοτε, η Vodafone και η Wind. Περιλαμβάνει επίσης μεγάλες βιομηχανίες, όπως είναι τα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε.), ο όμιλος Στασινόπουλου, ο «Τιτάν», η «Alstom», η «ABB» και η «Siemens», αλλά και τεχνικές εταιρείες όπως είναι ο όμιλος ΓΕΚ – Τέρνα, η J&P Αβαξ, ο όμιλος «Ελλάκτωρ», η Ιντρακάτ, η «Ρόκας», η «Iberdrola Renewables» και άλλες.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια από αυτές, γιατί η κάθε συνεργασία μας είναι ξεχωριστή για εμάς και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην έως τώρα πορεία μας.

– Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας για το επόμενο διάστημα; Πού θα δώσετε μεγαλύτερη έμφαση;

– Μεγάλη γκάμα των προϊόντων μας απευθύνεται σε έργα που συνδέονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτός είναι και ο τομέας στον οποίο θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, διότι τα περιθώρια ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα και με την τελευταία έκθεση του Bloomberg που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, υπάρχει σημαντική δυναμική για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε βάθος δέκα ετών.

– Πώς σας έχει επηρεάσει ως εταιρεία η πανδημία; Πώς αντιμετωπίζετε τις όποιες επιπτώσεις εάν υπάρχουν;

– Η πανδημία, ευτυχώς, δεν μπορώ να πω ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο δικό μας κλάδο. Θα έλεγα ότι μας έχει επηρεάσει έμμεσα, όπως και όλους τους Έλληνες.

– Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου σας;

– Ναι! Θα σας έλεγα ότι είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του κλάδου μας! Και ο λόγος για αυτό είναι το ότι ασχολούμαστε με την ενέργεια, η οποία πάντα θα έχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον και ευκαιρίες.

Ελέγξτε επίσης

Γ.Στασινός: Ανάκαμψη, ανθεκτικότητα, ΕΣΠΑ, εξοικονομώ και επενδύσεις στα κτίρια

Οι επενδύσεις στους ανελκυστήρες είναι απαραίτητες, με στόχους την ενεργειακή αναβάθμιση, τη χρήση νέων υλικών …