Ι.Λυμπερόπουλος: Καινοτομία, υψηλή τεχνολογία και πρωτοποριακό design τα κύρια χαρακτηριστικά της AVE S.p.A.

Με ιστορία που ξεκινά από το 2014, η «AVE – Ioannis Liberopoulos», εκπροσωπεί αποκλειστικά στην Ελλάδα την ιταλική βιομηχανία AVE παρέχοντας προϊόντα και λύσεις ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού υψηλής ποιότητας.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, o διευθύνων σύμβουλος (Chief Executive Officer [CEO]) της «AVE – Ioannis Liberopoulos» μιλά στο περιοδικό Ηλεκτρολόγος για την ιστορία, καθώς και για τις λύσεις και τα προϊόντα που προσφέρει σήμερα η ιταλική βιομηχανία AVE S.p.A., την οποία η εταιρεία εκπροσωπεί αποκλειστικά στην Ελλάδα.

– Πώς ξεκίνησε η «AVE – Ioannis Liberopoulos» και ποια είναι η ιταλική AVE την οποία εκπροσωπείτε;

– Η εταιρεία «AVE – Ioannis Liberopoulos» ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2014, στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας μας, με ίδια κεφάλαια, και είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ιταλικής βιομηχανίας AVE S.p.A.

Η AVE διαθέτει μακρά και πολύ σημαντική ιστορία στον τομέα της, καθώς ιδρύθηκε το 1904 και έγινε η πρώτη κατασκευάστρια ηλεκτρικού εξοπλισμού της Ιταλίας. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση διεθνώς στο χώρο των κατασκευαστών ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού υψηλής ποιότητας.

Είναι μία διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία, η οποία προσφέρει περισσότερα από 3.000 προϊόντα και λύσεις σε αρκετούς στρατηγικούς τομείς, όπως είναι ο οικιακός αυτοματισμός και τα συστήματα διαχείρισης ξενοδοχείων, τα αξεσουάρ καλωδίων, η ασφάλεια και ο εξαερισμός.

Παράλληλα, εξάγει σε περισσότερες από 70 χώρες στον κόσμο και έχει εμπορικά υποκαταστήματα και κοινοπραξίες σε διάφορες χώρες. Το συνολικό προσωπικό που απασχολεί υπερβαίνει τα 300 άτομα, και χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και πρακτικής εμπειρίας.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να τονίσω πως αυτό που χαρακτηρίζει την «AVE – Ioannis Liberopoulos», ως την επιχείρηση που εκπροσωπεί αποκλειστικά μία τόσο σημαντική εταιρεία στην Ελλάδα, είναι η ουσιαστική σχέση μας με τους επαγγελματίες του ηλεκτρικού κλάδου, με κοινή μας δέσμευση στην ικανοποίηση του τελικού πελάτη.

– Τι είναι αυτό που κάνει την AVE να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

– Θα σας έλεγα ότι η λέξη-κλειδί είναι η καινοτομία, η οποία μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Η AVE υπήρξε πάντα καινοτόμα, υιοθετώντας πρωτοποριακές λύσεις και εμπλουτίζοντας συνεχώς τα προϊόντα και τα συστήματά της, καλύπτοντας τις ανάγκες για κάθε αστική, ξενοδοχειακή και βιομηχανική εγκατάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η έμφαση που δίνει η εταιρεία στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων λύσεων, ο προσεκτικός σχεδιασμός και η παραγωγή επιτρέπουν στο εμπορικό σήμα AVE να παρουσιάζει λύσεις προσαρμοσμένες στο σήμερα. Αρκεί να σας πω πως κάθε χρόνο, ένα σημαντικό μερίδιο των επενδύσεων που πραγματοποιεί, κατευθύνεται προς την έρευνα και την ανάπτυξη. Κάθε προϊόν της είναι αποτέλεσμα των πιο εξελιγμένων τεχνολογιών παραγωγής,της υψηλής τεχνογνωσίας και της δουλειάς ανθρώπων από διάφορες ειδικότητες.

Παράλληλα, η εταιρεία εξασφαλίζει άριστη ποιότητα, καθώς το κάθε προϊόν της περνά από εξαιρετικά αυστηρούς ελέγχους ποιότητας.

Επιπλέον, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στο σύγχρονο ιταλικό design, καθώς για την AVE έχουν δημιουργήσει πολλοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, όπως ο Giο Ponti, ο Andries Van Onck και ο Makio Hasuike.

Ισχυρό, βέβαια, πλεονέκτημα της συνολικής παραγωγής της AVE και σήμα κατατεθέν είναι το “made in Italy”, αξία πάνω στην οποία η εταιρεία έχτισε τη δική της φιλοσοφία για περισσότερα από 115 χρόνια. Καινοτομία, πρωτοποριακό design και υψηλή τεχνολογία είναι τα στοιχεία που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό –και γι’ αυτό βέβαια έχει διακριθεί και έχει κερδίσει βραβεία ουκ ολίγες φορές.

– Θα θέλατε να μας πείτε δυο λόγια για αυτές τις διακρίσεις;

Μια από τις διακρίσεις της AVE ήταν το βραβείο Compasso d’Oro για τον πρώτο modular ρευματοδότη σούκο 45×45 mm και τον πρώτο modular διακόπτη 45 mm, καθώς αυτή η ευρεσιτεχνία μεταμόρφωσε κυριολεκτικά τον τρόπο ενεργοποίησης του φωτός. Πλέον, αποτελεί ένα πραγματικό κομμάτι της ιστορίας του σχεδιασμού, μέσω του οποίου η μάρκα AVE πρωταγωνιστεί στο Μουσείο Σχεδιασμού ADI.

Παράλληλα, η εταιρεία, έχει συμπεριληφθεί στις 100 άριστες ιταλικές εταιρείες (100 Italian Excellences) που βραβεύτηκαν λόγω του πρωταγωνιστικού τους ρόλου στον κλάδο τους προωθώντας το “made in Italy”, ενώ έχει λάβει και το διακεκριμένο βραβείο “Top Selection Innovation” στη Fiera Intel του Μιλάνου.

Ποια είναι η συμμετοχή της εταιρείας στο Μουσείο Σχεδιασμού ADI που αναφέρατε;

– Στο Μουσείο Σχεδιασμού ADI φιλοξενούνται προϊόντα της AVE στη συλλογή Compasso d’Oro. Είναι ένας νέος χώρος που εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2021 στο Μιλάνο και είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στο «Compasso d’Oro», το πιο σημαντικό βραβείο σχεδιασμού στον κόσμο.

– Τι καινούριο έχει να παρουσιάσει σήμερα η AVE και τι να περιμένουμε το επόμενο διάστημα;

– Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς από την 1η Απριλίου θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα –και μάλιστα αποκλειστικά για τα πρώτα δύο χρόνια– η σειρά διακοπτών Bianca. Πρόκειται για μία σειρά για αρχιτεκτονική εφαρμογή, με την αποκλειστική βελούδινη υφή που τη χαρακτηρίζει και που δίνει την αίσθηση της ασφάλειας στα δάχτυλά σας. Το χρώμα της μάλιστα είναι το απαλό κοραλί ματ. Και βέβαια, το γεγονός ότι θα έχουμε την αποκλειστικότητα των δύο ετών για την ελληνική αγορά δείχνει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με την AVE.

Διαθέτουμε σειρές διακοπτικού υλικού και συστήματα αυτοματισμού αφής – KNX οι οποίες προσαρμόζονται κάθε φορά στις απαιτήσεις της εποχής. Όλες οι σειρές διακοπτικού υλικού και αυτοματισμού έχουν κοινή βάση στήριξης, ενώ οι ρευματοδότες σούκο είναι ασφαλείας, φωτιζόμενοι και με αναγραφόμενη ροπή 2Nm στο πίσω μέρος τους.

Η σειρά διακοπτικού υλικού Domus, με το λευκό χρώμα που τη χαρακτηρίζει, εναρμονίζεται απόλυτα σε οποιοδήποτε στιλ επίπλωσης.

Επίσης η σειρά Tekla, με το αδιαφανές τεχνοπολυμερές των στοιχείων της, εντάσσεται με διακριτικό τρόπο σε οποιοδήποτε περιβάλλον, χάρη στην αποκλειστική απαλότητα του σκούρου χρώματός της. Η Tekla αποτελεί μια ακριβή επιλογή της AVE, ως απάντηση στους πιο απαιτητικούς πελάτες που εκτιμούν τις λεπτομέρειες.

Αποτέλεσμα ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας της AVE είναι η σειρά Life, η οποία διαθέτει καινοτόμα υλικά, έχει στιλπνό και λαμπερό μαύρο χρώμα, δεν χαράσσεται και είναι κατά της σκόνης.

Το σύγχρονο πρόσωπο της τεχνολογίας AVE, όμως, φέρει την ονομασία Allumia και είναι αστική σειρά αφοσιωμένη στο αύριο, για να δώσει ένα σύγχρονο και μοναδικό χαρακτήρα στις κατοικίες μας.

Η σειρά New Style προορίζεται για όσους θέλουν να συνδυάζουν την απλότητα, επιλέγοντας ένα σχεδιασμό ταυτόχρονα vintage αλλά και σύγχρονο, ενώ η αποκλειστικότητα του γυαλιού, του αλουμινίου και του Corian αποτελεί ουσιαστικό χαρακτηριστικό για την εξατομίκευση του ιδιωτικού χώρου των πελατών μας.

Αξιοσημείωτη είναι και η κλασική σειρά England Style, μία συλλογή η οποία απευθύνεται σε όσους εκτιμούν την κομψότητα και αναζητούν μια ποιοτική λεπτομέρεια για την εξατομίκευση των εσωτερικών κλασικών χώρων ή των χώρων που είναι επιπλωμένοι με ρετρό στιλ. Οι μικροί ορειχάλκινοι μοχλοί εντάσσονται στις φυσικές επιφάνειες του ξύλου από καρυδιά, αξιοποιώντας την ηλεκτρική εγκατάσταση με μια πετυχημένη σύνθεση παρόντος – παρελθόντος.

Να σας επισημάνω ότι το διακοπτικό υλικό της AVE καλύπτεται με πενταετή εγγύηση, γεγονός που τονίζει την αξιοπιστία των προϊόντων της και την προσοχή προς τους πελάτες της.

– Μεγάλη έμφαση δίνει η εταιρεία όχι μόνο στον οικιακό αυτοματισμό αλλά και στα συστήματα διαχείρισης ξενοδοχείων.

– Όσον αφορά τον οικιακό αυτοματισμό, η AVE προτείνει τη σειρά Domina Smart, που είναι το καλύτερο σύστημα για τη διαχείριση των κατοικιών. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τον προγραμματισμό, απλό στη χρήση, και μπορεί να επεκταθεί και να τροποποιηθεί σε οποιαδήποτε στιγμή.

Το Domina Plus είναι πάντα στη διάθεση του χρήστη, με χαρακτηριστική οθόνη αφής. Χάρη στην ειδική εφαρμογή που διαθέτει, ακόμη και όταν κάποιος είναι εκτός της κατοικίας του, μπορεί να αλληλοεπιδράσει με το σύστημα αυτοματισμού. Η γκάμα αυτοματισμού της AVE συμπεριλαμβάνει διατάξεις με συσκευές με πρωτόκολλο επικοινωνίας Avebus και με πρωτόκολλο επικοινωνίας KNX.

Στον κλάδο της φιλοξενίας παρέχουμε συστήματα αυτοματισμού για εγκαταστάσεις μικρών, μεσαίων και μεγάλων ξενοδοχείων, τα οποία προσφέρουν ένα σύγχρονο μέσο εποπτείας και ελέγχου. Η σειρά Domina Hotel παρέχει μεγαλύτερη απλότητα στη διαχείριση και μεγαλύτερη αποδοτικότητα, από πλευρά εξοικονόμησης ενέργειας. Η καινοτομία στην υποδοχή γίνεται πλέον καθημερινό φαινόμενο, χάρη στους ελέγχους πρόσβασης, στα ψηφιακά κλειδιά –ακόμη και contactless– αλλά και χάρη στις σηματοδοτήσεις.

Επίσης, να σας αναφέρω ότι τα προϊόντα της AVE είναι αποτέλεσμα των πιο σύγχρονων εξελίξεων στον τομέα της ασφάλειας, της πυρανίχνευσης και του ελέγχου άδειας εισόδου, και είναι σε θέση να ικανοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο κάθε ανάγκη. Η πλήρης ενσωμάτωσή τους με τα συστήματα αυτοματισμού AVE επεκτείνει εκθετικά το επίπεδο ασφάλειας και άνεσης.

– Πώς κινήθηκε η εταιρεία σας το προηγούμενο διάστημα σε επίπεδο πωλήσεων και κερδοφορίας, με δεδομένη την πανδημία;

– Μπορώ να σας αναφέρω ότι σε επίπεδο πωλήσεων η εταιρεία μας παρουσίασε αύξηση 7% το 2020  και 67% το 2021, πορεία εξαιρετικά σημαντική δεδομένων των συνθηκών. Και μην ξεχνάτε ότι εμείς προχωρήσαμε σε επενδύσεις το 2014, στην περίοδο δηλαδή της οικονομικής κρίσης.

– Πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα και τι αναμένετε για το επόμενο διάστημα;

– Ανοδική, ανοδική και πάλι ανοδική. Αυτό, ωστόσο, που με προβληματίζει είναι η έλλειψη εμπορικής κουλτούρας στο χώρο μας όσον αφορά τους κανόνες, το ρόλο και τη θέση του καθενός από εμάς στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ο κλάδος στον οποίο δραστηριοποιούμαστε, όπως γνωρίζετε, ασχολείται με τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο σκοτώνει· κι εμείς μάλλον το έχουμε ξεχάσει αυτό, όπως και κάποιοι καταναλωτές, ενώ θα έλεγα ότι ο ρόλος του ηλεκτρολόγου μάλλον έχει υποβαθμιστεί.

Εμείς δεν θεωρούμε σωστό να αγοράζει και να αλλάζει ένα ρευματοδότη ή ένα διακόπτη ο απλός καταναλωτής! Για αυτό και οι συσκευασίες μας αναγράφουν στην ελληνική γλώσσα: «Επαγγελματικό προϊόν που προορίζεται για εγκατάσταση από πιστοποιημένους εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους».

Ελέγξτε επίσης

ΓΣΕΒΕΕ: Θετική η επιδότηση Αυγούστου, ανησυχητικές οι ανοδικές τιμές της κιλοβατώρας

Η εξαγγελία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα για την επιδότηση του Αυγούστου …

Τα Περιοδικά μας