Η ABB αναγνωρίστηκε ως μία από τις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο

Η ABB ανακηρύχθηκε μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο από την εταιρία Knights, έναν διεθνή οργανισμό ΜΜΕ και έρευνας. Καταλαμβάνοντας την 33η θέση, η ABB βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογία της σε σχέση με την κατάταξη του προηγούμενου έτους.

Οι 100 παγκόσμιας κλάσης εταιρείες αντιπροσωπεύουν το κορυφαίο 1% στον κόσμο ως προς την απόδοση στον τομέα της βιωσιμότητας. Προκειμένου να διαμορφωθεί η κατάταξη, τα στελέχη της Corporate Knights ανέλυσαν με διαφάνεια περισσότερες από 8.000 εταιρείες έναντι παγκόσμιων ανταγωνιστών τους, σε μια σειρά έως και 24 ποσοτικών βασικών δεικτών απόδοσης, που καλύπτουν τη διαχείριση πόρων, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τη οικονομική διαχείριση, τα καθαρά έσοδα και τις επενδύσεις, καθώς και την απόδοση των προμηθευτών, με κατάλληλη στάθμιση για τον κάθε βιομηχανικό κλάδο.

«Η ABB είναι περήφανη που αναγνωρίζεται ως μία από τις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο. Η αειφορία αποτελεί βασικό κομμάτι των στόχων της εταιρείας μας, καθώς και της αξίας που δημιουργούμε για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Βασισμένο στη μακρά ιστορία της εταιρείας μας στον τομέα της βιωσιμότητας, η στρατηγική αειφορίας που δημοσιοποιήσαμε πρόσφατα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030, αντιπροσωπεύει ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο. Θέλουμε να ηγηθούμε με το παράδειγμά μας και έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε τη διαφορά στην αλυσίδα αξίας μας και στην κοινωνία. Ως εταιρεία, στοχεύουμε σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2030 και οι κορυφαίες τεχνολογίες μας θα επιτρέψουν στους πελάτες μας να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων, αλλά και να διατηρήσουν τους πόρους τους », δήλωσε ο Theodor Swedjemark, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου που είναι υπεύθυνος για τη Βιωσιμότητα.

Με τη στρατηγική βιωσιμότητας 2030, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, η ABB προσπαθεί ενεργά για μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και σε συνεργασία με τους πελάτες και τους προμηθευτές της εργάζεται για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών σε όλη την αλυσίδα αξίας της, καθώς και τον κύκλο ζωής των προϊόντων και των λύσεών της. Ταυτόχρονα, η ABB έχει δεσμευτεί να δώσει ώθηση στην κοινωνική πρόοδο, μαζί με τους προμηθευτές της και στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ελέγξτε επίσης

SAMBA-ELIEZER: Νέος προϊοντικός κατάλογος UNIVERESE για την περίοδο 2021-2022

Συμπληρώνοντας 45 χρόνια επιτυχούς πορείας, στον κλάδο ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού οδηγούμαστε σε πρωτοποριακά και …

Τα Περιοδικά μας