ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΡΕΚΗΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ «ΣΚΡΕΚΗΣ» Α.Ε. – ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συνδυάζει τη σεμνότητα με τον ρεαλισμό ενός δυναμικού επιχειρηματία. Αυτός είναι ο εμπορικός διευθυντής της «Σκρέκης» Α.Ε. κ. Γιώργος Σκρέκης, ο οποίος παραχωρεί συνέντευξη σε αυτό του τεύχος του «Ηλεκτρολόγου».

Η πρώτη συζήτηση γι’ αυτήν εδώ τη συνέντευξη έγινε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης που έκανε η ΠΟΣΕΗ την άνοιξη στον Πειραιά. Ωρίμασαν οι συνθήκες και ο κ. Σκρέκης σκιαγραφεί το προφίλ μιας εταιρείας που αντιστέκεται στις συγκυρίες της εποχής, αποδεικνύοντας ότι όταν είναι νοικοκυρεμένες οι ελληνικές επιχειρήσεις, μπορούν να κάνουν θαύματα και να κατακτήσουν στόχους. Ήδη η «Σκρέκης» Α.Ε. από το 1979 ως σήμερα έχει καταγράψει μια σημαντική πορεία στην αγορά, η οποία επιβεβαιώνει μια επισήμανση που μας κάνει ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας. Πρόκειται για την επιλογή να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, στις κατάλληλες θέσεις.

«Με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία «Σκρέκης Α.Ε.» επενδύει συνεχώς και αδιαλείπτως σε αυτό που σήμερα θεωρούμε ως το μεγαλύτερο κεφάλαιό της. Πρόκειται για τον ανθρώπινο δυναμικό της» επισημαίνει ο κ. Σκρέκης. Αναλύει τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας, παρουσιάζει το δίκτυο καταστημάτων στην Αττική και εξηγεί πώς τα logistics είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την προώθηση προϊόντων σε προορισμούς ανά την Ελλάδα, έγκαιρα και αξιόπιστα.  

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί:

Πώς θα συστήνατε την εταιρεία «Σκρέκης» σε κάποιον που ενδεχομένως δεν γνωρίζει την ιστορία και το πλήρες προφίλ της;

Η εταιρεία «Σκρέκης» Α.Ε. είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία με συνεχή παρουσία στο χώρο από το 1979. Ιδρύθηκε ως μια οικογενειακή επιχείρηση και η ανάπτυξή της πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την οικιστική ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ξεκινήσαμε από την περιοχή της Γλυφάδας, όπου βρίσκεται και το πρώτο κατάστημα της εταιρείας μας. Τα οικονομικά και υλικά μέσα της επιχείρησης εκείνη την εποχή ήταν λίγα και πενιχρά, αλλά το όραμα που οδηγεί την εταιρεία μέχρι και σήμερα, είναι ξεκάθαρο και δυνατό. Να προμηθεύουμε τους πελάτες και συνεργάτες μας με τη μεγαλύτερη ποικιλία ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού, έγκαιρα, ποιοτικά και πάνω απ’ όλα σε σωστές τιμές.

Με το πέρασμα των χρόνων και με σωστή στρατηγική, η «Σκρέκης» Α.Ε. έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη εταιρεία διεθνούς επιπέδου και προδιαγραφών, υπηρετώντας επάξια και με συνέπεια το φάσμα του πελατολογίου της, τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική πώληση ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού LED.

Η εταιρία διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο διανομής στο λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και σε όλη την ελληνική επικράτεια. Έχουμε επίσης τεράστιο αποθηκευτικό και εκθεσιακό χώρο, όπου προβάλλονται όλα τα προϊόντα της εταιρείας καθώς και έναν μεγάλο στόλο ιδιόκτητων αυτοκινήτων με τον οποίο εκτελούνται άμεσα όλες οι παραγγελίες.

Το προσωπικό μας είναι άρτια καταρτισμένο και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Είμαστε πρόθυμοι και σε κάθε περίπτωση πανέτοιμοι, να δώσουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις. Και βέβαια πάντα με γνώμονα την οικονομία , τόσο σε ενέργεια όσο και σε χρήματα.

Υπάρχει κάποιο στοιχείο που θεωρείται ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εταιρείας σας;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι ένα χαρακτηριστικό για το οποίο είμαστε γνωστοί σε όλη την αγορά. Πρόκειται για τη συνέπειά μας σε ποιότητα, ποικιλία, τιμές, καθώς και στην άμεση εξυπηρέτηση του πελατολογίου μας.

Η ποικιλία των προϊόντων μας σε συνδυασμό με την άριστη γνώση τους και την πολύχρονη εμπειρία μας, προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε διάφορους τομείς όπως:

  • Βιομηχανικό Υλικό και Εργαλεία.
  • Έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
  • Φωτισμός Εσωτερικών και Εξωτερικών χώρων.
  • Συστήματα Ασφαλείας.
  • Θυροτηλεοράσεις.
  • Αυτοματισμοί κτιρίων και κατοικιών (Έξυπνο Σπίτι).
  • Ηλιακά Ενεργειακά Συστήματα.

 

Κάνετε και συνέργειες με άλλες επιχειρήσεις και επαγγελματίες;

Είναι αλήθεια ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στην αγορά. Η εταιρεία «Σκρέκης» ΑΕ παρακολουθώντας στενά τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά και πάντα με γνώμονα της, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ενισχύει το τμήμα B2B που έχει ως αποκλειστικό στόχο την καλύτερη υποστήριξη των επαγγελματιών.

Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή που έχει εδραιώσει την εταιρία στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού ως έναν από τους βασικότερους προμηθευτές Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, Εμπόρων, Βιομηχανιών , Δημοσίων Οργανισμών, και Τεχνικών Εταιριών, με ανταγωνιστικές τιμές και ποιότητα προϊόντων.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο κάτω από το οποίο λειτουργεί η εταιρεία σας, όπως λόγου χάρη οι επενδύσεις και η εξωστρέφεια;

Με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία «Σκρέκης Α.Ε.» επενδύει συνεχώς και αδιαλείπτως σε αυτό που σήμερα θεωρούμε ως το μεγαλύτερο κεφάλαιό της. Πρόκειται για τον ανθρώπινο δυναμικό της!

Επενδύσαμε στην έκφραση και τη λειτουργία της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως στα έμπειρα και ικανά στελέχη της, στην τεχνογνωσία και στην επικοινωνίας.

Επενδύσαμε στους συνεργάτες και πελάτες μας, που υπεύθυνα σε κάθε μικρή ή μεγάλη συνεργασία, θέλουμε να λαμβάνουν το 100% των δυνατοτήτων μας, με έγκαιρη και σωστή εξυπηρέτηση, με ποικιλία προϊόντων και με τις καλύτερες τιμές.

Να σας πω και κάτι ακόμα; Επενδύσαμε στους προμηθευτές μας, εξασφαλίζοντας από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας μας, στενές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού, προκειμένου να παρέχουμε στους πελάτες μας, τα καλύτερα προϊόντα, εγκαίρως και πάντα στις καλύτερες τιμές.  

Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγετε τα προϊόντα και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεστε;

Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, είναι οι πλέον γνωστές και αξιόπιστες ελληνικές βιομηχανίες καθώς και οι μεγαλύτεροι επώνυμοι οίκοι του εξωτερικού.

Όσο για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τα προϊόντα και κατά συνέπεια και τις εταιρείες, έχουν να κάνουν με την ποιότητα που προσφέρουν, την αξιοπιστία, την αναγνωρισιμότητα και την πλήρη υποστήριξη σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο.

Ο λόγος που λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο, είναι για να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τελικό προϊόν που προσφέρουμε στον εκάστοτε πελάτη μας. Είτε είναι ιδιώτης, είτε ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός, τεχνική εταιρεία και βιομηχανία. Στόχος μας είναι να μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα των προϊόντων μας.

Μερικά αντιπροσωπευτικά ονόματα των προμηθευτών μας,  επιβεβαιώνουν τα παραπάνω λεγόμενά μας: ΑΒΒ, Schneider Electric, Legrand, Hager, Vimar, Philips, Osram, icom, ilux, Cooper, Kouvidis, Olympia Electronic, Nexans, Central, Cablel, Kassinakis , Courbi , EURO2000, Aliberti, Siemens, Alpha lamda, Merten, Urmet, Bitron home, Elemko κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφεται μια στροφή του καταναλωτικού κοινού προς τις «έξυπνες» λύσεις και τα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού. Στην Ελλάδα βλέπετε να υπάρχει αυτή η τάση ή έχουμε μείνει πίσω λόγω της κρίσης;

Είναι αλήθεια ότι σε διεθνές επίπεδο, έχει υπάρξει μια σημαντική μεταστροφή του καταναλωτικού κοινού, προς τα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας και στην «έξυπνη» τεχνολογία . Και στην Ελλάδα υπάρχει, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Και αυτό γιατί ο έλληνας καταναλωτής, παρά το γεγονός ότι έχει κατανοήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την χρησιμότητα αυτών των προϊόντων, εντούτοις παραμένει δύσπιστος καθώς τα θεωρεί ακόμη ακριβά. Έτσι προσπαθεί με συμβατικούς τρόπους να εξοικονομήσει πόρους και χρήματα με αποτέλεσμα να αφήνει ένα μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα και κυρίως να μην κάνει την οικονομία που επιθυμεί.

Σαν εταιρεία, εμείς στη «Σκρέκης» Α.Ε. παρακολουθούμε από κοντά αυτή την εξέλιξη της τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτουμε άμεσες λύσεις και ενημερώνουμε το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. ʼλλωστε το έμπειρο προσωπικό μας ,τόσο στα καταστήματα όσο και στο τμήμα Β2Β ,μπορεί να δώσει την κατάλληλη λύση που χρειάζεται ο καταναλωτής, ώστε και πραγματική οικονομία να κάνει και μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα να αφήσει.

Υπάρχουν κάποια «μυστικά» στη δουλειά σας; Γιατί να σας προτιμήσει ένας καταναλωτής, ιδιώτης ή επαγγελματίας;

Σας έχω πει ήδη το χαρακτηριστικό που μας έχει κάνει γνωστούς στην αγορά από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, μας έχει καθιερώσει στις προτιμήσεις και στη συνείδηση των καταναλωτών. Αυτό είναι και το μυστικό μας. Είναι μια λέξη με οκτώ γράμματα και ονομάζεται: «ποιότητα».

Χάρη στην ποιότητα έχουμε ανταγωνιστικές και καλές τιμές, είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και εξυπηρετούμε άμεσα ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι σε κάθε πελάτη, να δώσουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις διότι η δουλειά μας, ταυτόχρονα είναι το πάθος μας για δημιουργία.

Εκτός της Αττικής εξυπηρετείτε και άλλες περιοχές της χώρας; Αναφερθήκατε προηγουμένως στον τρόπο με τον οποίο έχει γίνει γνωστή η εταιρεία «Σκρέκης» και στην υπόλοιπη επικράτεια. Θα μας πείτε πώς έχετε επιτύχει κάτι τέτοιο;

Είναι γνωστό στον κλάδο ότι διαθέτουμε στην Αττική τέσσερα καταστήματα. Το πρώτο κατάστημα της «Σκρέκης» Α.Ε. βρίσκεται στη Γλυφάδα επί της Δημητρίου Γούναρη 71, το δεύτερο είναι στον Γέρακα επί της λεωφόρου Σπάτων 76, το τρίτο στο Αιγάλεω επί της λεωφόρου Κηφισού 18 και το τέταρτο λειτουργεί στο Νέο Ηράκλειο επί της λεωφόρου Ηρακλείου 434.

Τα καταστήματα είναι κατανεμημένα με τέτοιο τρόπο και τοποθετημένα σε βασικούς οδικούς άξονες ώστε να προσφέρουν άρτια και άμεση εξυπηρέτηση σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Παράλληλα, εξυπηρετούμε καθημερινά όλη την επικράτεια με άμεση παράδοση των προϊόντων μας, μέσω των πρακτορείων που βρίσκονται δίπλα στο κεντρικό κατάστημα του Αιγάλεω.

Όσον αφορά σε ένα δυνατό σημείο μας είναι τα logistics. Διαθέτουμε τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους καθώς και άρτια οργανωμένη μονάδα λήψεων παραγγελιών και άμεσης εκτέλεσης όλων των παραδόσεων, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Βασικό ρόλο στη λειτουργία αυτού το μηχανισμού παίζει το διαδίκτυο. Μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας (www.skrekis.gr), οι πελάτες μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος (επαγγελματίας ή ιδιώτης) μπορεί να ενημερωθεί για τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων μας, ταξινομημένη και χρηστική και να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας για τυχόν διευκρινήσεις και πληροφορίες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας σας κ. Σκρέκη;

Η εταιρεία μας διεκδικεί από το κοινό την αναγνώριση σαν ένας έμπιστος, μακροχρόνιος συνεργάτης που δημιουργεί υπεραξία και συνέργειες σε όλα τα επίπεδα της συνεργασίας. Ο στόχος μας είναι να ισχυροποιήσουμε τις συνεργασίες μας και να τις εμπλουτίσουμε με προϊόντα που θα δίνουν συνεχώς περισσότερες και μεγαλύτερες λύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε όλοι μας την τεχνολογία, ως μοχλό ανάπτυξης και να επενδύσουμε σε αυτή. Είναι ίσως ο πιο σίγουρος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την επιβίωση των επιχειρήσεών μας, στις αυξημένες απαιτήσεις αυτών των καιρών.

Ελέγξτε επίσης

Αλ. Σδούκου: Η ηλεκτροκίνηση «φορτίζει» νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας

H προώθηση της ηλεκτροκίνησης αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής της Κυβέρνησης για …

Τα Περιοδικά μας