ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ –

ʼρθρο της κ. Πέννυ Χατζηευστρατίου

Στον επιτυχημένο φωτισμό του πολυαναμενόμενου “M Ultra Lounge” του διεθνώς αναγνωρισμένου DJ και παραγωγού David Morales έλαβε μέρος η εταιρεία φωτισμού Electron. Η μελέτη και ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκαν από τον interior architect Δημήτρη Οικονόμου (www.dimiriseconomou.com). Το συγκεκριμένο έργο έλαβε μάλιστα το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό International Hotel & Property Awards στην κατηγορία bar/club/lounge, το 2012 στο Λονδίνο.

Lounge bar

Το M Ultra Lounge βρίσκεται στη Μύκονο. Πρόκειται για ένα υπέροχο lounge bar με φίνες και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες. Η έμπνευσή του προήλθε, από τι άλλο; Από τη μουσική! Η μουσική, λοιπόν, σε συνδυασμό με τα cocktail και την ασιατική του κουζίνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό στο νησί των ανέμων, για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Οι κατευθυντήριες οδηγίες του David Morales ήταν να δημιουργηθεί ένα αισθησιακό περιβάλλον με χρώματα αναφορικά στο φωτισμό. Με αυτό το δεδομένο, ο διακοσμητής Δημήτρης Οικονόμου ανέλαβε την πρόκληση να συνδυάσει με επιτυχία το κοσμοπολιτικό στιλ με το τοπίο του Αιγαίου και την αύρα της Μυκόνου. Ο φωτισμός επιτεύχθηκε με προϊόντα της ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΑΒΕΕ.

LED Matrix εφέ

Ειδικότερα, το κύριο διακοσμητικό οβάλ στοιχείο στο bar φωτίζεται από τη σειρά Smart Pixel RGB LED Strip της ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΑΒΕΕ. Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει τη δυνατότητα ανεξάρτητου ελέγχου LED pixel, μέσω του πρωτόκολλου επικοινωνίας DMX 512. Πρόκειται για το ιδανικό σύστημα φωτισμού για δημιουργία LED matrix εφέ.

Το Smart Pixel LED Strip μαζί με τα ειδικά τροφοδοτικά που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΑΒΕΕ δημιουργούν ένα εντυπωσιακό φωτιστικό αποτέλεσμα. Χρώματα αλλάζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταμορφώνοντας το ασιατικό εστιατόριο σε ένα μικρό και fancy club, κάνοντας τους πελάτες να αισθάνονται υπέροχα στο μαγευτικό αυτό χώρο.

Το έργο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, και για το λόγο αυτό έλαβε και το Πρώτο Βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό αναφορικά με τη μελέτη και διακόσμηση που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Οικονόμου. Πληροφορίες για τα προϊόντα φωτισμού που χρησιμοποιήθηκαν, μπορείτε να βρείτε στο www.electron.gr

 

*Η κ. Πέννυ Χατζηευστρατίου είναι Lighting Consultant στην ΗΛΕΚΤΡΟΝ ΑΒΕΕ

Ελέγξτε επίσης

Τα προσωπικά προφίλ φωτισμού μπορεί να είναι το κλειδί για μια φυσική «ισορροπία φωτισμού στην εργασία»

Ο φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι …

Τα Περιοδικά μας