ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΠΟΒΕΣΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Την ετήσια τακτική Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων (ΠΟΒΕΣΑ), το Σάββατο 12 Μαΐου, στα γραφεία της επί της Πειραιώς 118.

Σε ενωτικό κλίμα και με ικανοποιητική συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λογοδοσία και συζητήθηκαν θέσεις και απόψεις για καίρια ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

Οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας αλλά και τους παρισταμένους συνοψίζονται σε πέντε άξονες και αφορούν στα παρακάτω:

·         Διασφάλιση του επαγγέλματος

·         Εκσυγχρονισμό της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης

·         Ενεργοποίηση των νέων προς την κατεύθυνση της ανάληψης συνδικαλιστικής δράσης, προκειμένου να μην μαραζώσουν τα κατά τόπους σωματεία

·         Επαναδιαπραγμάτευση των όρων ρύθμισης των κόκκινων δανείων που βαραίνουν εκπροσώπους των τεχνικών επαγγελμάτων

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών που έλαβαν το λόγο επισήμαναν την ανάγκη ενότητας του κλάδου. Χαρακτηριστική του κλίματος είναι μια αποστροφή του κ. Θωμά Συμεωνίδη από το Σύνδεσμο Πελοποννήσου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:  «Πρέπει να αφήσουμε τις κομματικές ιδεολογίες και να δούμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, γιατί είμαστε υπόλογοι απέναντι στις οικογένειές μας αλλά και την κοινωνία».
 


Ο Γιώργος Καββαθάς στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης

Τη Γενική Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ Γιώργος Καββαθάς ο οποίος εξήρε την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της επιβίωσης των χιλιάδων βιοτεχνιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, καθώς, όπως σημείωσε, με αυτή συναρτάται η επιβίωση χιλιάδων οικογενειών της μεσαίας τάξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Φλέγγας τόνισε την ανάγκη να υπάρχει μαζικότητα στις συλλογικές συνδικαλιστικές δραστηριότητες και ένα σαφές διοικητικό πλαίσιο.


Μια αναμνηστική φωτογραφία με τους χορηγούς της εκδήλωσης

Θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς έστειλε ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τη Συνέλευση χαιρέτισαν επίσης ο κ. Νίκος Μπαχτής εκπροσωπώντας την εταιρεία Alpha Motion, εκ των χορηγών της Γενικής Συνέλευσης, η κ. Κάτια Κυριλή εκπροσωπώντας την ασφαλιστική εταιρεία Polaris και ο κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, από την εταιρεία Ergon Ασφαλιστική. 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

SCHNEIDER ELECTRIC: “INDUSTRY INNOVATION DAYS”

Την ενημέρωση των επαγγελματιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον κλάδο της βιομηχανίας μέσα από τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure είχαν ως σ...

OLYMPIA ELECTRONICS: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ BSI

Πιστοποιητικό από τον αγγλικό φορέα πιστοποίησης BSI –έναν από πιο αναγνωρισμένους παγκοσμίως- απέκτησε πρόσφατα η Olympia Electronics για μια σειρά φωτιστικών ασφαλείας που διαθέτει....

LEGRAND: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΕΞΥΠΝΟΥ" ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Μια νέα σειρά συνδεδεμένων διακοπτών και πριζών, βασισμένη στο IoT παρουσίασε η Ελληνική Legrand, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που οργανώθηκε στις 5 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο....

Κλείσιμο [X]