ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Οι μαθητές δημιούργησαν έναν καινοτομικό έξυπνο κάδο ανακύκλωσης ο οποίος ονομάζεται «Smiley Bin» και έχει μέσα ζυγαριά, ώστε να ανταμείβει το χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο...

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΩΝΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ “OLYMPIA ELECTRONICS”

Τριμελής αντιπροσωπεία μαθητών του γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας επισκέφθηκε στις αρχές Ιουλίου τις εγκαταστάσεις της “Olympia Electronics”, μαζί με το δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελο Λαγδάρη και τις καθηγήτριες κ. Τάνια Παντελίδου και Ηρώ Ζιούδρου.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 10ο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2016» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece».

Οι μαθητές και οι συνοδοί τους συναντήθηκαν με τους ιδιοκτήτες της “Olympia Electronics” A.E. κ. Δημήτρη Λακασά και κ. Νίκο Αρβανιτίδη, οι οποίοι τους συνεχάρησαν για τη διάκρισή τους και τους πρόσφεραν χορηγία για να συνεχίσουν την πολύτιμη προσπάθειά τους στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Οι μαθητές δημιούργησαν έναν καινοτομικό έξυπνο κάδο ανακύκλωσης ο οποίος ονομάζεται «Smiley Bin» και έχει μέσα ζυγαριά, ώστε να ανταμείβει το χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο, με πόντους εκπτώσεων σε συνεργαζόμενα καταστήματα ή στα δημοτικά τέλη. Οι πόντοι πιστώνονται μέσω wi fi σε ειδική κάρτα, η οποία χρησιμοποιείται και για να ανοίγει αυτόματα ο κάδος με ενέργεια από φωτοβολταϊκό πάνελ που υπάρχει στην οροφή.

Σύνθημα των παιδιών είναι: «Ανακύκλωσε και κέρδισε, εσύ και το περιβάλλον!» Οι καινοτόμοι μαθητές από την Πιερία –αλλά και από τα υπόλοιπα 99 ελληνικά σχολεία που διαγωνίστηκαν– είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να “τρέξουν” μια εικονική επιχείρηση από την αρχή ως το τέλος.

Σε δελτίο Τύπου η “Olympia Electronics” A.E. σημειώνει ότι η καινοτομία, η αριστεία και η εξωστρέφεια είναι έννοιες οι οποίες θα πρέπει να αναπτύσσονται σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, ενώ θα πρέπει επιπλέον η νέα γενιά να διαθέτει κριτική σκέψη και δημιουργικότητα και κυρίως «σοφή διαχείριση της γνώσης».

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους καινοτόμους μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων και θέτουμε στη διάθεσή τους όλες μας τις δυνάμεις για την πραγμάτωση του ονείρου τους, το οποίο θα κάνει περήφανους τους ίδιους, τους δασκάλους τους, τους γονείς τους, την Πιερία και την Ελλάδα» καταλήγει το δελτίο Τύπου της “Olympia Electronics” A.E..

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OLYMPIA GATEWAY ME TEXNΟΛΟΓΙΑ Ι.Ο.Τ., AΠΟ ΤΗΝ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναπτύσσει και παράγει νέα προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και των ηλεκτρολόγων / εγκαταστατών, που στηρίζουν και επιλέγουν τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια...

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΣΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η ΟLYMPIA ELECTRONIC στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε. αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν για ακόμη μία φορά τα προϊόντα της, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και συγκεκριμένα στο σπίτι του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Σκοπός τη...

OLYMPIA ELECTRONICS - ΧΟΡΗΓΊΑ ΣΤΗΝ ΟΜAΔΑ PARALYMPICUS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει την επιχειρηματική λειτουργία της, δίνει ιδια...

Κλείσιμο [X]