ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

«ΣΤΑΘΜΟΣ Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ»

Δ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΕΗ

Η ΠΟΣΕΗ, το ανώτατο όργανο του κλάδου των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, βαδίζει στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2014. Μία Γ.Σ. στην οποία θα αναδειχθούν οι προβληματισμοί των εργοληπτών ηλεκτρολόγων από όλη τη χώρα για το μέλλον του επαγγέλματος και του κλάδου.

Η περίοδος που διανύουμε τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας ως αφετηρία την προηγούμενη Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της ΠΟΣΕΗ, είναι η δυσκολότερη περίοδος για τον κλάδο και γενικότερα για όλους τους ΕΒΕ.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η ολοκληρωτική καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας, η οικονομική ασφυξία που επικρατεί σε ολόκληρη την αγορά, έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων συναδέλφων, την αδυναμία να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις και την δημιουργία μιας αγοράς στην οποία επικρατεί ο έντονος αθέμιτος ανταγωνισμός στις λίγες επαγγελματικές δραστηριότητες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η Πολιτεία εξέδωσε το 2013 το νέο Π.Δ για να δώσει στους Εργολήπτες Ηλεκτρολόγους νέες επαγγελματικές άδειες, με αυξημένα επαγγελματικά δικαιώματα και ταυτόχρονα αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις απέναντι στην Πολιτεία και τον καταναλωτή.

Το βασικό πρόβλημα όμως που βιώνει ο συνάδελφος σε κάθε περιοχή της χώρας είναι η ανεργία, η αναδουλειά, με την ταυτόχρονη εξοντωτική φορολόγηση και τις υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ανεργία και η αναδουλειά στον κλάδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της κατασκευαστικής βιομηχανίας και τις επενδύσεις (μικρές και μεγάλες) στην εθνική μας οικονομία.

Η ΠΟΣΕΗ από την πλευρά της θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για την ένταξη του κλάδου στα επιδοτούμενα προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ για την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των Ε.Η.Ε.  σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Θα συνεχίσει  την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων σε βασικά τεχνικά θέματα, όπως οι γειώσεις προστασίας στα μεγάλα αστικά κέντρα, προς την κατεύθυνση προστασίας των καταναλωτών αλλά και στην βελτίωση των Ε.Η.Ε.

Θα διοργανώσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 ένα κλαδικό επιστημονικό συνέδριο στο οποίο θα τεθούν οι προβληματισμοί και οι θέσεις για τα τεχνικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο, τις νέες επαγγελματικές  διαδρομές που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσει ο επαγγελματίας εργολήπτης ηλεκτρολόγος για να επιβιώσει, αλλά και γενικότερα το μέλλον του κλάδου ως οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Θα συνεχισθεί η διοργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης και κατάρτισης προς όλους τους συναδέλφους προς την κατεύθυνση απόκτησης ειδικών και εξειδικευμένων γνώσεων  για τους συναδέλφους ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε νέα επαγγελματικά πεδία τα οποία έχουν ζήτηση στην αγορά.

Θα συνεχισθεί η προσπάθεια για την προώθηση και λύση θεσμικών θεμάτων προς όλους τους αρμόδιους φορείς, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του επαγγέλματος και στην βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος (αδειοδότηση του επαγγέλματος, πρότυπα, κανονισμοί, κ.λπ.)

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν. Ιδιαίτερα στα θέματα της ανεργίας και της αναδουλειάς, αν δεν υπάρξει στο αμέσως επόμενο διάστημα έστω και μία μικρή ανάκαμψη της οικονομίας, αν δεν επανεκκινήσει έστω δειλά και σταδιακά η κατασκευαστική βιομηχανία, αν δεν υπάρξουν επενδύσεις στην πραγματική οικονομία και αγορά, δεν θα είναι και τα επόμενα χρόνια καλύτερα από τα προηγούμενα.

Ο ρόλος της ΠΟΣΕΗ και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να οδηγήσει τον κλάδο και τους επαγγελματίες εργολήπτες ηλεκτρολόγους τα επόμενα χρόνια προς καλύτερο  επαγγελματικό περιβάλλον, να προσπαθήσει προς την κατεύθυνση επιβίωσης του κλάδου για να βγει ο κλάδος πιο δυνατός από αυτή την περιπέτεια που βιώνουν όλοι οι ΕΒΕ, όλες οι επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι προσπάθεια ενός ανδρός ή μίας πεφωτισμένης ομάδας ανθρώπων του κλάδου. Είναι συνολική προσπάθεια που ξεκινάει από τον κάθε συνάδελφο, το κάθε Σωματείο και καταλήγει στην Ομοσπονδία, στην ΠΟΣΕΗ.

Περιμένουμε λοιπόν από την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση την συμμετοχή όλων των συναδέλφων, την κατάθεσή των προβληματισμών και των προτάσεών τους, για να μπορέσει το νέο Δ.Σ που θα εκλεγεί από τις αρχαιρεσίες να υλοποιήσει τον προγραμματισμό και το σχέδιο που θα προταθεί και θα εγκριθεί από την Γ.Σ για το μέλλον του κλάδου.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OLYMPIA GATEWAY ME TEXNΟΛΟΓΙΑ Ι.Ο.Τ., AΠΟ ΤΗΝ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναπτύσσει και παράγει νέα προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και των ηλεκτρολόγων / εγκαταστατών, που στηρίζουν και επιλέγουν τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια...

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΣΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η ΟLYMPIA ELECTRONIC στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε. αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν για ακόμη μία φορά τα προϊόντα της, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και συγκεκριμένα στο σπίτι του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Σκοπός τη...

OLYMPIA ELECTRONICS - ΧΟΡΗΓΊΑ ΣΤΗΝ ΟΜAΔΑ PARALYMPICUS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει την επιχειρηματική λειτουργία της, δίνει ιδια...

Κλείσιμο [X]