ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΈΞΥΠΝΟΙ ΜΕΤΡΗΤΕΣ: ΠΩΛΗΣΕΙΣ 100 ΕΚΑΤ. ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟ 2014

Η πώληση έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να ανέλθει στα 100 εκατομμύρια το 2014, με αποτέλεσμα το έτος αυτό να καταστεί ορόσημο για το πολύ χρήσιμο αυτό όργανο.

Σε αντίθεση με το ζοφερό κλίμα που επικρατούσε μέχρι τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε πολλούς κατασκευαστές έξυπνων μετρητών, τα νέα δεδομένα συντείνουν ότι η αγορά θα ανακάμψει, καθώς οι εκτιμήσεις του έγκυρου ινστιτούτου ΙHS κάνουν λόγο για πωλήσεις έως και 100 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών μέσα στο 2014, όταν οι εκτιμήσεις του 2013 έκαναν λόγο για πωλήσεις 82 εκατομμυρίων μονάδων το 2013. Αυτή η τάση εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί σταθερή κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, φτάνοντας μάλιστα ως και το 2017, σε αυτά τα επίπεδα πωλήσεων. Όσον αφορά την αξία των πωλήσεων, αυτή εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 5 δις. δολάρια σύμφωνα με την μελέτη με τίτλο «Η παγκόσμια αγορά έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας 2013».

Το αξιοσημείωτο όσον αφορά τις παγκόσμιες θετικές προβλέψεις είναι ότι η εικόνα ανόδου διατηρείται, παρά το γεγονός ότι η αγορά στη Βόρεια Αμερική παρουσιάζει ραγδαία υποχώρηση, λόγω των κυβερνητικών περικοπών στις σχετικέ επιδοτήσεις. Επιπλέον, σημάδια υποχώρησης καταγράφονται και στη Λατινική Αμερική καθώς αποδυναμώνεται η υφιστάμενη νομοθεσία, ενώ καθυστερήσεις και αναβολές παρατηρούνται και στο πολυαναμενόμενο άνοιγμα της αγοράς έξυπνων μετρητών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 «Ενώ είναι αλήθεια ότι η ανάπτυξη σε πολλές από τις παραδοσιακές αγορές των προηγμένων λύσεων μέτρησης υπήρξε απογοητευτική τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πολύ καλά νέα», δήλωσε ο Jacob Pereira, αναλυτής της IHS στον τομέα των έξυπνων εφαρμογών κοινής ωφελείας. Πρόσθεσε δε ότι «η μαζική προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υποδομών της Κίνας περιλαμβάνει μια διαρκή και σε όλη τη χώρα αναμόρφωση των παλαιών συστημάτων μέτρησης». Αυτό το γεγονός μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά σε μια χώρα με πάνω από 400 εκατομμύρια τελικά σημεία μέτρησης. Επιπλέον, οι πρόσφατες ανακοινώσεις από ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταστήσει σαφές ότι και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα σημάνουν σοβαρές εξελίξεις με αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης και της διάθεσης προϊόντων έξυπνης καταμέτρησης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το «άνοιγμα της ευρωπαϊκής αγοράς, με την αντικατάσταση των παλιών μετρητών ενέργειας.

Πάντως, η πλειοψηφία των μετρητών που έχουν εγκατασταθεί στα κινεζικά σπίτια και στα γραφεία των επιχειρήσεων της ασιατικής χώρας δεν πληρούν το «έξυπνο» κριτήριο για πολλούς ανθρώπους, κατά τον κ. Pereira. "Αυτοί οι μετρητές είναι συσκευές μονής κατεύθυνσης και όχι αμφίδρομης, και οι οποίες χρησιμοποιούνται για αυτόματη ανάγνωση μέτρησης, και όχι για προηγμένες λειτουργίες που συνήθως συνδέονται με τους λεγόμενους «έξυπνους μετρητές». Ωστόσο, στην Γηραιά Ήπειρο, εκτιμάται ότι κατά την επερχόμενη περίοδο αντικατάστασης των παλιών συμβατικών μετρητών, οι νέοι μετρητές θα είναι έξυπνοι, και αμφίδρομης κατεύθυνσης, δηλαδή θα επικοινωνούν με το κέντρο διαχείρισης του κτιρίου ή του σπιτιού και θα μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα και εξ αποστάσεως.

Η είδηση ​​της μελλοντικής ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα προσφέρει μια σημαντική ανακούφιση σε πολλούς κατασκευαστές που ​​τα τελευταία χρόνια, βίωσαν δυσάρεστες εξελίξεις, όπως το τέλος της επιδότησης τέτοιων συσκευών στις ΗΠΑ, τα απογοητευτικά αποτελέσματα στη μεγάλη αγορά της Βραζιλίας και τις πολλαπλές καθυστερήσεις στην Ευρώπη.

ΒΟΧ

Ένας έξυπνος μετρητής ενέργειας παρέχει πληροφορίες ανά πάσα στιγμή για το σύνολο ή μεμονωμένα κομμάτια του εξοπλισμού. Ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει τον εξοπλισμό του, να αποφύγει διαρροές ενέργειας, να εντοπίσει υπερκαταναλώσεις ενέργειας, να αποφύγει δαπανηρές αυξήσεις ζήτησης ισχύος, ακόμα και να ελέγξει τη δραστικότητα προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να θέλει να χρησιμοποιήσει. Επίσης, προσφέρει λεπτομερή ανάλυση της ενέργειας σε κάθε εξοπλισμό, σε οποιοδήποτε κτίριο, ακόμη και μακριά από την κατοικία, ή το κτίριο (επιχείρηση κ.α.) όπου χρησιμοποιείται, ανά πάσα στιγμή, από την άνεση του προσωπικού υπολογιστή ή την κινητή συσκευή του διαχειριστή-χρήστη. Με τη βοήθεια εξειδικευμένου λογισμικού, μπορεί να δει πόση ενέργεια χρησιμοποιήθηκε, το κόστος της, την επίπτωση στο περιβάλλον, και αυτό για οποιαδήποτε χρονική περίοδο ζητηθεί. Προσφέρει μια άμεση εικόνα της κατανάλωσης και της απόδοσης της ενέργειας της, ανά ώρα, ημέρα ή οποιοδήποτε σενάριο εξυπηρετεί, καθώς επίσης και τη σύγκριση μίας δεδομένης περιόδου με μία παρόμοια στο κοντινό παρελθόν.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OLYMPIA GATEWAY ME TEXNΟΛΟΓΙΑ Ι.Ο.Τ., AΠΟ ΤΗΝ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναπτύσσει και παράγει νέα προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και των ηλεκτρολόγων / εγκαταστατών, που στηρίζουν και επιλέγουν τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια...

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΣΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η ΟLYMPIA ELECTRONIC στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε. αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν για ακόμη μία φορά τα προϊόντα της, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και συγκεκριμένα στο σπίτι του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Σκοπός τη...

OLYMPIA ELECTRONICS - ΧΟΡΗΓΊΑ ΣΤΗΝ ΟΜAΔΑ PARALYMPICUS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει την επιχειρηματική λειτουργία της, δίνει ιδια...

Κλείσιμο [X]