ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

IPHONE: ΥΠΟΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη διεθνή αγορά μετά την είδηση ότι μια νεαρή κοπέλα στην Κίνα πέθανε από ηλεκτροπληξία, ενώ επιχείρησε να κάνει μια κλήση με το iPhone συνδεδεμένο στην πρίζα για φόρτιση, όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα του Πεκίνου, Beijing Evening News.

Πρόκειται για το δεύτερο τραγικό περιστατικό με iPhone, καθώς ένας ακόμα νέος, ο 30χρονος Wu Jiantong, βρίσκεται επί δέκα και πλέον ημέρες σε κωματώδη κατάσταση, μετά από ηλεκτροπληξία που υπέστη όταν επιχείρησε να βάλει στην πρίζα το iPhone του. Στην περίπτωσή του, δεν χρησιμοποιήθηκε ο φορτιστής που συνοδεύει το iPhone στην συσκευασία του, όπως κατέθεσε η αδελφή του θύματος.
O 30χρονος άνδρας φέρεται να χρησιμοποιούσε iPhone 4 και φορτιστή τρίτου, πληροφορίες που έδωσε η αδελφή του θύματος, η οποία επίσης χτυπήθηκε από το ρεύμα. 
Οι πρώτες αναφορές για τον θάνατο της 23χρονης Ma Ailun μιλούσαν για iPhone 5 και τον αυθεντικό φορτιστή της Apple. Αργότερα, σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι CCTV στην Κίνα διευκρινίστηκε ότι επρόκειτο για iPhone 4. Σε ότι αφορά στον φορτιστή πάντως, το κανάλι ανέλυσε το φαινόμενο της ευρείας διάθεσης προϊόντων-μαϊμού που μοιάζουν με τα προϊόντα της Apple -και έδειξε έναν φορτιστή-μαϊμού για το iPhone-, δεν έχουν όμως τις απαραίτητες πιστοποιήσεις καλής και ασφαλούς λειτουργίας. Τα εμπόδια αυτά εύκολα παρακάμπτονται με την ελεύθερη διάθεση των προϊόντων-μαϊμού online. 
Ωστόσο, αυτό δεν αποδεικνύει ότι πράγματι η 23χρονη αεροσυνοδός χρησιμοποιούσε φορτιστή-μαϊμού. Η Apple έχει δηλώσει δημόσια ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές για να διερευνηθεί πλήρως το πρώτο περιστατικό, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα εκδώσει ανακοίνωση για το δεύτερο.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OLYMPIA GATEWAY ME TEXNΟΛΟΓΙΑ Ι.Ο.Τ., AΠΟ ΤΗΝ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναπτύσσει και παράγει νέα προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και των ηλεκτρολόγων / εγκαταστατών, που στηρίζουν και επιλέγουν τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια...

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΣΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η ΟLYMPIA ELECTRONIC στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε. αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν για ακόμη μία φορά τα προϊόντα της, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και συγκεκριμένα στο σπίτι του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Σκοπός τη...

OLYMPIA ELECTRONICS - ΧΟΡΗΓΊΑ ΣΤΗΝ ΟΜAΔΑ PARALYMPICUS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει την επιχειρηματική λειτουργία της, δίνει ιδια...

Κλείσιμο [X]