ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ SIREC LAB ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Την είσοδό της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της τεχνολογίας LED πραγματοποιεί η Damma Holdings A.E. (συμφερόντων Δημήτρη Δασκαλόπουλου) σε συνεργασία με τη Vectis Capital (συμμετοχών του Ομίλου Δαυίδ/Λεβέντη) και τη V+O Communication, με την κατά 100% εξαγορά της ιταλικής εταιρείας Sirec Lab Srl. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εταιρείας θα μεταφερθεί στην Ελλάδα και θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου, με πολύ μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα, εργοστασίου σύγχρονης τεχνολογίας στη χώρα μας.

Στη νέα εταιρεία, Sirec Leb Hellas A.E., η DAMMA Holdings A.E. συμμετέχει με 50,04%, ενώ το 49% καλύπτεται κατά κύριο λόγο από τον Όμιλο Δαυίδ, τη V+O Communication καθώς και από τον ιδρυτή της Sireclab, κ. Patrizio Tammi και μέλη της οικογενείας του.

Η Sirec Lab με έδρα το Κάρπι της Ιταλίας σχεδιάζει και παράγει φωτιστικά προηγμένης τεχνολογίας LED ειδικά για επαγγελματική χρήση. Πρόκειται για προϊόντα με ποικίλες εφαρμογές τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Παρέχουν εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως 70%, έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 10 ετών και αποδίδουν εξαιρετική ποιότητα φωτισμού χωρίς να απαιτούν καμία συντήρηση.

Η εταιρεία έχει εκτελέσει σημαντικά έργα στην Ιταλία, καθώς και σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, τα Σκόπια και η Ελλάδα. Πρόσφατα, μάλιστα, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση 1000 φωτιστικών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Διονύσου.

Σύμφωνα με μελέτη της McKinsey, η ευρωπαϊκή αγορά για τα συγκεκριμένα προϊόντα LED έφτασε το 1 δισ. Ευρώ το 2010 και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 9 δισ. Ευρώ το 2016 και στα 14 δισ. Ευρώ ετησίως το 2020. Παγκοσμίως, το 2020 ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 56 δισ. Ευρώ ετησίως –μέγεθος περίπου ίδιο με αυτό της παγκόσμιας αγοράς για τηλεοράσεις.

Η εταιρεία θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στην Ιταλία με μία γραμμή παραγωγής και με το υπάρχον τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Τμήμα R&D θα υπάρχει και στο νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα. Οι δύο μονάδες στοχεύουν στην κάλυψη των αγορών της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ανατολικής Ευρώπης.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OLYMPIA GATEWAY ME TEXNΟΛΟΓΙΑ Ι.Ο.Τ., AΠΟ ΤΗΝ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναπτύσσει και παράγει νέα προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και των ηλεκτρολόγων / εγκαταστατών, που στηρίζουν και επιλέγουν τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια...

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΣΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η ΟLYMPIA ELECTRONIC στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε. αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν για ακόμη μία φορά τα προϊόντα της, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και συγκεκριμένα στο σπίτι του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Σκοπός τη...

OLYMPIA ELECTRONICS - ΧΟΡΗΓΊΑ ΣΤΗΝ ΟΜAΔΑ PARALYMPICUS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει την επιχειρηματική λειτουργία της, δίνει ιδια...

Κλείσιμο [X]