ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΦΥΤΑ

Μία νέα πηγή ηλεκτρικής ενέργειας κατάφεραν να αξιοποιήσουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία φωτοσύνθεσης των φυτών, για να παγιδεύσουν τα ηλεκτρόνια.


Οι ερευνητές κατάφεραν να αντιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο τα φυτά χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια για να διαχωρίσουν τα μόρια του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο σε διαφορετικό χρόνο και σε διαφορετικές τοποθεσίες.
 Με την ανακάλυψη της ομάδας του καθηγητή Ραμαράζα Ραμαζάμι, ανοίγει ο δρόμος για την παραγωγή υδρογόνου σε αέρια μορφή, η καύση του οποίου δεν παράγει εκπομπές βλαβερών αερίων όπως συμβαίνει με τα ορυκτά καύσιμα, αποτελώντας έτσι μια φθηνή, αξιόπιστη και πάνω απ’ όλα καθαρή πηγή ενέργειας.


Κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης, τα ηλεκτρόνια που απελευθερώθηκαν από τα μόρια του νερού χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σακχάρων προκειμένου να «τραφεί» το φυτό, ταυτόχρονα, τα «θυλακοειδή», οι ειδικές δομές που βρίσκονται στα φυτικά κύτταρα αποθηκεύουν την ενέργεια από τον ήλιο.


Οι επιστήμονες ήταν σε θέση να αλλάξουν τις πρωτεΐνες που βρίσκονται μέσα στα θυλακοειδή και να διακόψουν τη ροή ηλεκτρονίων, χρησιμοποιώντας το φυτό ως έναν ηλεκτρικό αγωγό, γεγονός που τους έδινε τη δυνατότητα να πάρουν τα ηλεκτρόνια από το φυτό και να τα μεταφέρουν στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας ειδικό καλώδιο.


Σύμφωνα με τον Ραμαζάμι, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, η ενέργεια που δημιουργήθηκε ήταν διπλάσια από αυτή που παράγουν τα τεχνητά κυκλώματα. «Αν και χρειάζεται περισσότερη μελέτη ώστε η συγκεκριμένη τεχνολογία να είναι σε θέση να κυκλοφορήσει στην αγορά, οι μελέτες θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη λειτουργία των ηλιακών συλλεκτών, και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών».

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OLYMPIA GATEWAY ME TEXNΟΛΟΓΙΑ Ι.Ο.Τ., AΠΟ ΤΗΝ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναπτύσσει και παράγει νέα προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και των ηλεκτρολόγων / εγκαταστατών, που στηρίζουν και επιλέγουν τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια...

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΣΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η ΟLYMPIA ELECTRONIC στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε. αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν για ακόμη μία φορά τα προϊόντα της, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και συγκεκριμένα στο σπίτι του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Σκοπός τη...

OLYMPIA ELECTRONICS - ΧΟΡΗΓΊΑ ΣΤΗΝ ΟΜAΔΑ PARALYMPICUS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει την επιχειρηματική λειτουργία της, δίνει ιδια...

Κλείσιμο [X]