ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

           Ο Σύνδεσμός  μας, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα με την εξάπλωση της πανδημίας,  απευθύνεται  σε εσάς, γνωρίζοντας την υψηλή αίσθηση ευθύνης που σας διέπει,   θέλοντας να σας ενημερώσει και να σας τονίσει την επικινδυνότητα, όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού και στον κλάδο μας.  

Κύριε Πρωθυπουργέ, ξεκινώντας από τα τελευταία μέτρα και τη διαχείριση γενικά, της κατάστασης από την Κυβέρνηση, θέλουμε να σας συγχαρούμε και να επικροτήσουμε τις ενέργειές σας.

            Ο κλάδος μας,  που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος των αυτοαπασχολούμενων σε τεχνικά επαγγέλματα (περίπου 6.000 και πλέον ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλη την επικράτεια, εγγεγραμμένοι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων), μέχρι στιγμής, εργάζεται κανονικά καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί  μέχρι τώρα, στο νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τους κωδικούς των επαγγελμάτων  που  υποχρεούνται σε παύση εργασιών τους.     Αυτό σημαίνει ότι, μαζί με άλλα συνεργεία, δουλεύουμε σε οικοδομές, εργοτάξια, ανακαινίσεις κλπ. Προσπαθώντας  όσο είναι εφικτό  να τηρούμε  τους  κανόνες υγιεινής, που έχουν ανακοινωθεί από το Υπ. Υγείας.

 Επίσης,  ερχόμαστε  σε επαφή καθημερινά, δημιουργώντας συνωστισμό, τόσο με τους επαγγελματίες άλλων τεχνικών επαγγελμάτων, όσο και με αλλοδαπούς, που ενδεχομένως ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, με μεγάλη πιθανότητα κάποιοι να είναι φορείς. Ακόμη συναναστρεφόμαστε  με ιδιώτες,  για μικροεπισκευές και βλάβες, με μεγάλο κίνδυνο συμμετοχής στη διασπορά του κορωνοϊού.

Πολλοί συνάδελφοι, ηλεκτρολόγοι, αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα υγείας.   Μπορεί  να  ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουν οικογένειες, παιδιά και υπερήλικους που συναναστρέφονται . Δεν έχουμε ανοσία. Ζούμε  κι εμείς μέσα στο φόβο.

Σας παρακαλούμε κύριε Πρωθυπουργέ,  δώστε ΑΜΕΣΑ εντολή στους αρμόδιους Υπουργούς,  να συμπεριληφθεί και ο κλάδος μας στις πληγέντες επιχειρήσεις.     Να σταματήσουν οι ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.    Να ασχολούμαστε και να εξυπηρετούμε μόνο επείγοντες περιπτώσεις και βλάβες που αφορούν την χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σας καλούμε να  ΠΑΡΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Είμαστε σίγουροι  ότι η στάση υπευθυνότητας που διατηρεί μέχρι τώρα η Κυβέρνησή σας θα συνεχιστεί και θα καταφέρουμε να βγει η χώρα μας, με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες, σε ανθρώπινες ζωές κατά κύριο λόγο και οικονομικές στη συνέχεια, από τη δοκιμασία αυτή που πλήττει όλο τον κόσμο.

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Το Δ.Σ. του σωματείου μας σας αποστέλλει θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του για τις άμεσες παρεμβάσεις, τόσο τις δικές σας όσο και της κυβέρνησης, ώστε να αποφύγουμε...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΔ. ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Εργασία των Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων νομού Αιτωλοακαρνανίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού...

LIGHT + BUILDING 2020 ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ

Διεθνής εμπορική έκθεση για την τεχνολογία φωτισμού και κτιρίων Light+Building, θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2020 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Φρανκφούρτης....

Κλείσιμο [X]