ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ OPENHYDRO ΣΤΗΝ DCNS

Ο γαλλικός Όμιλος DCNS είναι πλέον ο βασικός μέτοχος (59,7%) της ιρλανδικής καινοτόμου επιχείρησης που εξειδικεύεται στις θαλάσσιες τουρμπίνες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η στρατηγική απόφαση του ομίλου να επεκταθεί στην παραγωγή υποβρύχιων τουρμπίνων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που ξεκίνησε με τη συνεργασία με την OpenHydro το 2011, όπου συμμετείχε με ποσοστό 11%, ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου. Η DCNS, ως βασικός μέτοχος ελέγχει το 59,7% κι ευελπιστεί, μέσω αυτής της κίνησης, να επιτύχει κύκλο εργασιών ύψους 1 δισ. ευρώ στον τομέα των ΑΠΕ μέχρι το 2025.

Η OpenHydro κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των θαλάσσιων τουρμπινών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και απολαμβάνει ένα υψηλό δυναμικό ανάπτυξης. Η νέα αυτή επιχείρηση έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο τουρμπίνα θαλάσσης που καθιστά δυνατή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα, έχει συνάψει συμμαχίες με τους σημαντικότερους παίκτες της αγοράς ενέργειας σε διάφορες περιοχές όπου τα πρώτα θαλάσσια πάρκα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία, όπως η Γαλλία, η Σκωτία, η Βόρεια Ιρλανδία, οι Νήσοι Channel, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Με την αύξηση του μεριδίου της στο μετοχικό κεφάλαιο της OpenHydro, η DCNS τώρα κινείται από μια φάση σχεδιασμού και έρευνας, σε μια βιομηχανική φάση στον τομέα των ενεργειακών δραστηριοτήτων της στο χώρο της θάλασσας. Μια σημαντική πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί αρχικά, είναι η εκβιομηχάνιση της καινοτόμου λύσης που σχεδιάστηκε από την OpenHydro. Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί ειδική επιχειρηματική μονάδα που θα ελέγχει τις δραστηριότητες που βρίσκονται εν εξελίξει όπως τα offshore αιολικά πάρκα, η αξιοποίηση της θερμικής ενέργειας των ωκεανών κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχής συνεργασία του Ομίλου DCNS και της OpenHydro, για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επιβραβεύθηκε από τη Γαλλική Ένωση Επενδυτών Κεφαλαίου (AFIC) και την  Ernst & Young το 2012.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OLYMPIA GATEWAY ME TEXNΟΛΟΓΙΑ Ι.Ο.Τ., AΠΟ ΤΗΝ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναπτύσσει και παράγει νέα προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και των ηλεκτρολόγων / εγκαταστατών, που στηρίζουν και επιλέγουν τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια...

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΣΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η ΟLYMPIA ELECTRONIC στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε. αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν για ακόμη μία φορά τα προϊόντα της, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και συγκεκριμένα στο σπίτι του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Σκοπός τη...

OLYMPIA ELECTRONICS - ΧΟΡΗΓΊΑ ΣΤΗΝ ΟΜAΔΑ PARALYMPICUS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει την επιχειρηματική λειτουργία της, δίνει ιδια...

Κλείσιμο [X]