ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΣΟ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

H SCHNEIDER ELECTRIC ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ENERGY EFFICIENCY CONFERENCE 2013

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, συμμετείχε ως Μεγάλος Χορηγός στο Energy Efficiency Conference 2013. Το συνέδριο αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη από το χώρο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και πρακτικές στο τομέα της ενεργειακής διαχείρισης και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Η Schneider Electric παρουσίασε στο συνέδριο τις λύσεις της για την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας τόσο σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όσο και σε εμπορικά κτίρια, data centers και υποδομές, βάσει συγκεκριμένης δομημένης μεθοδολογίας. Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής ενεργειακών επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων, αλλά και μετρήσεων, απαραίτητων για την καταγραφή και ανάλυση της ενεργειακής κατανάλωσης των εγκαταστάσεων και στη συνέχεια την πρόταση συγκεκριμένων λύσεων για τη βελτίωση του ενεργειακού προφίλ τους.

Ο κ. Marc Pelletier, Πρόεδρος της Schneider Electric Ελλάδος και υπεύθυνος για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Η Schneider Electric προτείνει στους πελάτες της βέλτιστες λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις τους μέσω μίας συγκεκριμένης μεθοδολογίας για την ορθή διαχείριση της ενέργειάς τους. Τις πρακτικές αυτές εφαρμόζουμε και στα δικά μας κτίρια γραφείων και εργοστάσια καθώς πιστεύουμε ότι η εξοικονόμηση θα πρέπει να ξεκινάει από το σπίτι. Όραμά μας είναι να συμβάλλουμε για τη δημιουργία ενός κόσμου, όπου όλοι θα μπορούμε να επιτυγχάνουμε περισσότερα χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερους από τους πεπερασμένους πόρους του πλανήτης μας.»

Μεταξύ των επιχειρήσεων με ευαισθησία προς το περιβάλλον και την ενέργεια που συμμετείχαν στο συνέδριο, ήταν και η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος. Ο κ. Γιάννης Τσώνης, Προϊστάμενος Τεχνικής Υποστήριξης του Ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος, παρουσίασε τις ενέργειες της επιχείρησης προς την επίτευξη εξοικονόμησης και δήλωσε σχετικά: «Ένα από τα πιο επιτυχημένα project της ΑΒ Βασιλόπουλος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Schneider Electric για τον έλεγχο του φωτισμού των εγκαταστάσεων της ΑΒ».

Παράλληλα, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα H2SusBuild του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθ. Ι. Πασπαλιάρη. Ο κ. Αντώνης Πέππας, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παρουσίασε στους συμμετέχοντες πώς ένα κτίριο μπορεί να μειώνει δραστικά το «αποτύπωμα» άνθρακά του καλύπτοντας πλήρως την ηλεκτρική του κατανάλωση και εκμηδενίζοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων. Ο κος Αντώνης Πέππας δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία με τη Schneider Electric Ελλάδος στο ερευνητικό αυτό έργο ήταν καθοριστική καθώς στήριξε ενεργά την προσπάθειά μας παρέχοντάς μας τόσο τον εξοπλισμό όσο και την τεχνογνωσία της. Επιπλέον, η μητρική εταιρεία αγκάλιασε το project και θα στηρίξει την προσπάθειά μας για επέκτασή του και σε άλλα κτίρια του τεχνολογικού πάρκου του Λαυρίου στα πλαίσια νέου ερευνητικού προγράμματος FP7, με το όνομα AMBASSADOR».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο Maroussi Plaza και συγκέντρωσε ένα μεγάλο αριθμό από ειδικούς, εμπειρογνώμονες, τεχνικούς διευθυντές, επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη που φέρουν την ευθύνη του σχεδιασμού και της ενεργειακής διαχείρισης εγκαταστάσεων και διαδικασιών για επιχειρήσεις ή βιομηχανίες.

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

OLYMPIA GATEWAY ME TEXNΟΛΟΓΙΑ Ι.Ο.Τ., AΠΟ ΤΗΝ OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. αναπτύσσει και παράγει νέα προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και των ηλεκτρολόγων / εγκαταστατών, που στηρίζουν και επιλέγουν τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια...

ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΤΗΣ OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ΣΤΟ “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Η ΟLYMPIA ELECTRONIC στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε. αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν για ακόμη μία φορά τα προϊόντα της, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και συγκεκριμένα στο σπίτι του Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Σκοπός τη...

OLYMPIA ELECTRONICS - ΧΟΡΗΓΊΑ ΣΤΗΝ ΟΜAΔΑ PARALYMPICUS

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., αμιγώς ελληνική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας που διέπει την επιχειρηματική λειτουργία της, δίνει ιδια...

Κλείσιμο [X]